© DATÇA HABER

“SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM”

DATÇA’LI GENÇLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

0

İlçe­miz İmam Hatip Orta okulu Öğ­ren­ci­le­ri  sokak hay­van­la­rı­na Sahip çı­ka­lım adlı bir pro­je­ baş­la­ttı.

Dün İlçe­miz İmam Hatip Orta okulu Öğ­ren­ci­le­ri­nin baş­lat­tı­ğı sokak hay­van­la­rı­na sahip çı­ka­lım adlı bir pro­jey­le İlçe­miz Be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı­na Aşı­la­yıp ve ba­rı­nak­la­ra gö­tü­rül­me­le­ri için çağ­rı­da bu­lu­nul­du.

İlçe­miz İmam Hatip Orta okulu 7. Sınıf öğ­ren­ci­le­ri­nin baş­lat­tı­ğı Sokak Hay­van­la­rı­na Sahip Çı­ka­lım adlı pro­je­ye göre İlçe­miz­de başı boş gezen sokak kö­pek­le­ri ve ba­kı­ma ih­ti­yaç duyan diğer hay­van­la­rın aşı­la­ma­sı ve ko­ru­na bil­me­le­ri için ba­rı­nak­la­ra gö­tü­rül­me­le­ri is­ten­di. 
Edi­ni­len bil­gi­le­re göre İmam Hatip Orta okulu 7. Sınıf öğ­ren­ci­le­rin­den Cen­giz Kol­daş'ın baş­lat­mış ol­du­ğu kam­pan­ya kap­sa­mın­da Diğer okul­lar­da­ki öğ­ren­ci­le­rin­de des­tek ver­me­siy­le bir grup genç öğ­ren­ci­le­ri­miz Datça Be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı­na ayruı ayrı di­lek­çe ya­za­rak İlçe­miz­de bu­lu­nan sokak hay­van­la­rı­nın aşı­la­na­rak ba­rı­nak­la­ra gö­tü­rül­me­le­ri is­ten­di.

Edi­ni­len bil­gi­le­re göre İlçe­miz­de başı boş halde do­la­şan ve sal­dır­gan­la­şan hay­van­la­rın korku sal­dık­la­rı ve kış mev­si­mi do­la­yı­sıy­la so­kak­ta aç ve susuz ka­la­rak ha­ya­ti ya­şam­la­rı­nın zor­laş­tı­ğı bu ko­nu­da yet­ki­li­le­re ses­le­nen genç­ler sokak hay­van­la­rı­na sahip çı­kıl­ma­sı­nı ve aşı­la­na­rak sağ­lık kont­rol­le­rin­den ge­çi­ri­lip ba­rı­nak­la­ra kal­dı­rıl­ma­la­rı is­ten­di. 

Proje kap­sa­mın­da İlçe­miz­de­ki diğer okul­lar­da­ki genç­le­re de ses­le­nen Kol­daş Öğ­ren­ci­le­rin Pro­je­ye des­tek ver­me­si­ni ve be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­na çe­şit­li di­lek­çe­ler­le baş­vur­ma­la­rı­nı is­te­di.?Yetkili­le­re ge­re­ken­le­ri yap­ma­la­rı için ses­le­nen genç­ler Be­le­di­ye baş­kan­lı­ğın­dan Hay­van­la­ra sahip çık­ma­la­rı­nı is­te­di.  
Cen­giz­han Kol­daş, Ağca Ha-san, Adem Fatih, Atil­la Gök­tuğ Yu­te­ri,Emre Ay­do­ğan isim­li 5 ar­ka­da­şın baş­lat­tı­ğı kam­pan­ya kap­sa­mın­da Okul­lar­da­ki genç­le­re çağ­rı­lar­da bu­lu­na­rak di­lek­çe­ler­le pro­je­ye des­tek ver­me­le­ri is­ten­di.
 
İlçe­miz­de­ki sokak hay­van­la­rı­nın ya­ra­rı­na ya­pı­la­cak olan proje kap­sa­mın­da öğ­ren­ci­le­ri­miz be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı­na şu şe­kil­de bir is­tek­te bu­lun­du­lar:”Datça'da ya­şa­mak­ta­yım İlçe­miz­de çok sa­yı­da sokak hay­va­nı ba­kı­ma muh­taç bu ko­nu­da des­tek­le­ri­ni­zi bek­ler sokak hay­van­la­rı­nın aşı­la­na­rak Ba­rı­nak­la­ra kal­dı­rıl­ma­la­rı­nı is­ti­yo­ruz.”şek­lin­de ifa­de­ler kul­lan­dı­lar.
Konu ile il­gi­li açık­la­ma­da bu­lu­nan Kol­daş bi­lin­di­ği üzere ba­kım­sız ve aç kalan hay­van­lar sal­dır­gan­la­şa­bi­li­yor ge­ce­le­ri ev­le­ri­mi­ze dö­ner­ken kor­ku­yo­ruz.? Bu ko­nu­da Be­le­di­ye yet­ki­li­le­rin­den yar­dım is­ti­yo­ruz dedi.(DATÇA HABER)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER