DATÇA İYİ PARTİ İLK KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
GÜNDEMİYİ Parti Datça İlçe Teşkilatı, birinci olağan kongresini tamamlayarak çalışmalarına başladı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre öncesinde İYİ Partililer misafirlerini kapıda davul zurna ile karşıladı. İYİ Parti Datça İlçe Teşkilatı'nın 1'inci olağan kongresi 10 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'da yapıldı. Kongrede oy kullanan delegeler, partiyi, Datça'da önümüzdeki seçimlere hazırlayacak ilçe başkanı ve yönetimini belirledi. Atandığı koltuğa kongrede seçilerek tekrar oturan İlçe Başkanı Arif Bayazıt oldu.
Kongreye Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Ergun, İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Uzun, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, Datça ilçe başkanı Arif Bayazıt, kongre delegeleri, partililer ve davetliler katıldı. Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, CHP İlçe Başkanı Aytaç Kurt da kongreyi izleyenler arasında yer aldı.
DİVAN OLUŞTURULDU
Kongrede ilk olarak Divan Kurulu seçildi. Divan başkanlığına İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, başkan yardımcılığına İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Uzun, kâtip üyeliklere ise Selvinaz Ceylan, Gülday Çete ve Mustafa Taşer getirildiler. Divanın oluşturulmasının ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Kongrede Datça İlçe Teşkilatı'nın faaliyetleri, gelir-gider cetveli ve kesin hesapları da oylanarak oy birliği ile kabul edilirken, daha sonra konuşmalara geçildi.
"AND OLSUN Kİ İKTİDAR OLACAĞIZ"
İyi Parti Datça İlçe Başkanı Arif Bayazıt Genel Başkan Meral Akşener'in mesajıyla seslendiği konuşmasında, "Ülkeye hizmet etmek isteyen herkesi İYİ Parti çatısı altına davet ederken, "Bizler ne %40 ile ne %50 ile yetineceğiz. Bu mücadele %100'ün hayır duasını alana kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı. Bayazıt, "Türkiye İYİ olacak dedik ve bu yolda tüm gücümüzle, sizlerle birlikte, Milletimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Henüz kuruluşumuz üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına karşın “ne mutlu bizlere ki” İYİ Parti Türkiye siyasetinde en ön sıradan yer edinmiş ve milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir. Kurulamaz dediler kurulduk, tutunamaz dediler tutunduk. Bugün de iktidar olamaz diyorlar andım olsun ki yarın da iktidar olduğumuzu göreceğiz" dedi.
"İYİ PARTİ BİR KARDEŞLİK HAREKETİDİR"
"Her gün nefret saçanlar, topluma nifak sokanlar, kavga etmeyi maharet bilenler, koltuğa yapışmayı başarı sayanlar İYİ Parti'yi anlayamayacaklar" diyen Bayazıt konuşmasına şöyle devam etti: "İYİ Parti bir kardeşlik hareketidir. İYİ Parti bir kucaklaşma hareketidir. Nefretin, kavganın, bağrışmanın hüküm sürdüğü kara bulutları dağıtmak için buradayız. Senin dilin ne demedik, senin inancın ne diye sormadık. “Ne olursan ol gel” diyen Mevlana misali toplumun her kesimine kucak açtık. Bizlere düşen görev il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle bu kucaklaşmayı yurdun dört bir köşesinde sağlamak olacaktır. Bizlere düşen görev liyakat sahibi her insanımıza partimiz içinde bir yol açmak olacaktır"
Konuşmalar sonrasında oy verme işlemine geçildi. Kısa süre önce teşkilatlanmasına rağmen 200'e yakın üye sayısına ulaşan Datça İyi Parti'de üye kayıtlarının devam ettiği belirtildi.
Tek listeyle gidilen seçimde, kongre tarihinin belirlendiği zaman dilimine kadar kaydı yapılan 74 delegeden 50'si oy kullandı.
Daha önce, atanmış başkan olarak ilçe başkanlığı koltuğuna oturan Arif Bayazıt kongre sonucunda 1 oy boş çıkarken oy kullanan diğer tüm delegelerin oyunu alarak, bu kez koltuğuna seçilmiş başkan olarak oturdu.
Bayazıtbaşkanlığındaki asil yönetim kurulu; Beydoğan Özcan, Bilge Yavuz, Demet Geremeli, Canan Özen, Nuriye Girici, Pınar Kılınç, Banu Uslu Gökçe, Faik Yavuz, Recep Ceylan, Hüseyin Eryılmaz, Biray Gündoğan, Sezgin Çete, Özay Bacak, Ferdi Muslu, Muammer Çavuş, Cüneyt Turp, İbrahim Orhan, Talat Taner Güngör, Bülent Ermiş, Fatih Kalfat, Kadir Keskin ve Tamer Girici'den oluştu.
Yedek yönetim kurulunda ise; Osman Demirel, Sezer Çete, İrfan Yılmaz, Tahir Akyıldız, Ferdi Bıçak, Mustafa Mutlu, Hakkı Gündoğan, Cemalettin Karatosun, Bedri Kocadurmuş, Mehmet Çuhadar, Adem Şahin, Ömer Yavuz, Serhat Yılmaz, Mehmet Uçar, Gazi Orhan, Eyüp Dırama, Gürkan Kayan, Sadık Cihat Bozkurt, Ahmet Şezgi, Önder Yavuz, Fikri Keskin, Suat Usul, Şener Demirel yer aldı.
İl asil delege listesinde ise şu isimler yer aldı: Arif Bayazıt, Demet Geremeli, Banu Uslu Gökçe, Mustafa Taşer, Şuayip Keskin, Ali Yaşar Çuhadar, Tahir Akyıldız, Özay Bacak, Biray Gündoğan, Talat Taner Güngör, Sezgin Çete, Eyüp Dırama, Faik Yavuz, Recep Ceylan
İl yedek delege listesinde bulunan isimler ise şunlar: Canan Özen, Saniye Gül, Tuğba Kolcu, Kadir Keskin, Hakkı Gündoğan, İrfan Yılmaz, Gazi Orhan
(Rıza EZER)
İlginizi Çekebilir