© DATÇA HABER

8 MART DÜNYA KA­DIN­LAR GÜNÜ ET­Kİ­NLİKLERLE KUTLANDI

Simge AYBEY: 8 Mart Dünya Ka­dın­lar Günü, Datça'da çeşitli et­kin­lik­leri kutlandı.Cum­hur İtti­fa­kı Be­le­di­ye Baş­kan adayı Fey­zul­lah Gü­la­da, Mehtap Kafe'de yaklaşık 100 kadınla kah­val­tı et­kin­li­ğinde bir araya geldi. Gülada daha sonra kadınlara karanfil hediye etti.

Eski Datça'da, 8 Mart Dünya Ka­dın­lar Günü'nde Cum­hur İtti­fa­kı Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Fey­zul­lah Gü­la­da ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen kah­val­tı et­kin­li­ği, yoğun ilgi gördü. Cuma günü saat 10:00'da baş­la­yan et­kin­lik, yak­la­şık 100 ka­dı­nın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti. Kah­val­tı et­kin­li­ği, ka­tı­lım­cı­la­ra bir araya gelme fır­sa­tı su­nar­ken, aynı za­man­da 8 Mart Dünya Ka­dın­lar Günü'nü anlam ve önem­le kut­la­ma ama­cı­nı ta­şı­dı. Baş­kan adayı Gülada , et­kin­lik­te yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da "8 Mart Dünya Ka­dın­lar gü­nü­nü- Dünya emek­çi ka­dın­lar gü­nü­nü ön­cel­lik­le kut­lu­yo­rum. Bi­li­yor­su­nuz ki 8 Mart 1857'de Daha iyi ça­lış­ma ko­şul­la­rı talep eden 40 bin kadın iş­çi­nin grev so­nu­cun­da fab­ri­ka­nın için­de sı­kış­mış kal­mış olan, 129 Kadın işçi ma­ale­sef ha­ya­tı­nı kay­bet­me­siy­le, bu gün, 1977'de Bir­leş­miş Mil­let­ler ta­ra­fın­dan Dünya Emek­çi Ka­dın­lar Günü ola­rak ilan edil­di.'' Seçme se­çil­me hak­kın­da  konuşan Gülada Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün bu ko­nu­da gös­ter­di­ği me­de­ni du­ru­şa vurgu yaptı. Gü­la­da "Kur­tu­luş Sa­va­şı'nda sa­de­ce as­ker­ler­le değil, cephe ge­ri­sin­de des­tek veren ka­dın­la­rı­mız­la ka­zan­dık. Şimdi, aynı ka­rar­lı­lık­la se­çi­me ha­zır­la­nı­yo­ruz. Be­le­di­ye­de kadın da­ya­nış­ma des­tek bi­ri­mi­ni ku­ra­rak, ka­dın­la­rı­mı­zın daha etkin ol­ma­la­rı­nı sağ­la­ma­yı amaç­lı­yo­ruz. Ka­dın­la­rımızın  des­te­ği ol­ma­dan ba­şa­rı­lı ol­ma­mız müm­kün değil. Siz­ler bize ön­cü­lük ede­cek­si­niz, biz de siz­le­rin aç­tı­ğı yolda yü­rü­ye­ce­ğiz. Be­le­di­ye­de kadın da­ya­nış­ma des­tek bi­ri­mi adı al­tın­da bir mü­dür­lük kur­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Unut­ma­yın, dünya ka­dın­lar­la gü­zel­dir. Allah ka­dı­nı ya­rat­tı, geri kalan her şeyi ise ka­dın­lar ya­rat­tı. Des­tek­le­ri­niz­den do­la­yı şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum. Sağ olun, var olun'' dedi.


Datça Kadın Plat­for­mu ve Datça Kent Kon­se­yi Kadın Mec­li­si, Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı'nda dü­zen­le­di­ği etkinlikte, ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­te karşı basın açıklamasında bulundu.
Hacı Bek­taş Veli Ana­do­lu Kül­tür Vakfı Datça Şu­be­si Ce­me­vi' nde  müzik din­le­ti­si sundu.
 Datça Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde, Yüzme ve Sup ekibinin faaliyeti ile Kadınlar Günü voleybol  etkinliği gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER