© DATÇA HABER

1200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Sebiha ARSLAN: Emecik mahallesi Billurkent mevkiinde, bugün saat 11.11'de Milli Ağaçlandırma günü kapsamında, 1200 adet harnup fidanı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliğine, Kaymakam Murat Atıcı ve eşi, Orman İşletme Şefi İsa Atılgan, Aytuğ Yeğnidemir, protokol üyeleri, vatandaşlar, çocuklar ve Datça  Orman Müdürlüğü ekipleri katıldı. Düzenlenen alana fidan diken katılımcılar, fidanlara can suyu vermeyi' de  ihmal etmedi. 
Kaymakam Murat Atıcı yaptığı konuşmada, ''Tüm Türkiye'de 81 il, 922 ilçede, yıllardır 11 Kasım saat 11:11 geçe ağaç dikme etkinliği yapıyoruz. Tüm Türkiye'yi ağaçlandırarak her  tarafta, her ilçede, ağaca verdiğimiz değeri göstererek tüm dünyaya örnek çalışmayı sergiliyoruz. Bugün ilçemizde 12 dönümlük alana  1200 tane ağaç  dikimi yaptık. Orman İşletme Şefliğimize  çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Peygamber efendimizin de dediği gibi yarın kıyametin kopacağını bilsen bile, elindeki fidanı dik diyor. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, inşallah bizlerde yeşil Datça'yı daha fazla yeşil olması için elimizden geleni yapacağız. Bu cumartesi günü bu rüzgarlı havada bizleri yalnız bırakmadığınız için. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah her sene fidan sayımızı arttırarak bu şekilde, 11 Kasımları güzel değerlendireceğiz. Ayaklarınıza sağlık hoş geldiniz şeref verdiniz'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER