ŞUNDAN BUNDAN ONDAN !
01 Şubat 2021, Pazartesi 17:26Bu ilçede sonradan değil, köklerimin bulunduğu bu ilçede yaşayan biri olarak, bazen bıkkınlık gelse de ,ümitsizliğe kapıldığım anlar olsa da ,bazılarının söylediği gibi :BIRAK BU ÜLKEYİ SEN Mİ KURTARACAKSIN DESELERDE ,o ünlü Divan Şair ve düşünürümüz FUZULİ 'nin o veciz sözü aklıma geliveriyor: SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL,SÖYLESEM TESİRİ YOK dememe ramak kaldığı anlarım olmuyor desem yalan olmaz. Yıllardır bu köşeden yazıp duruyorum, gördüklerimi ve hayata karşı olan yorumlarımı.
Bu salgın nedeniyle evimden sınırlı ölçüde çıkabildiğim anlarda, bugün olduğu gibi, ya bir fidan dikiyorum yada, fidan karıltmak (üretmek) için çelikleme yapıyorum. Bilhassa incir üretmek için. Kimilerimizin dikerken tebessümle izlediği, otur artık dediği zeytinlerden bu yıl ilk ürünümü aldım.Değmeyin keyfime, biraz geç kalmış olsam da.
Bu yılın ilk ayının son günlerini tükettiğimiz şu günlerde, yağan yağmur biraz yüzümüz' ü güldürse de ,yeterli değil.Bu gidişle ,böyle giderse, önümüzdeki yaz mevsiminde su sıkıntısı çekebiliriz. İlgili makamlara tesiri olur mu bilmem, benden söylemesi.
Yasal bir yaptırım gücü olmayan KENT KONSEYİMİZ, ilçemiz için ,tavsiye mahiyetinde de olsa ,proje üretiyor mu bilmiyorum. Adı Belediyede bir dosyada adının yazıldığı kadar bir yer işgal etmesini kabul edemiyorum. Laf olsun çuval dolsun misali ,günü zamanı harcamanın bir yolumu yoksa.? Kamu ve özel kesimlerde ,bazı güç odaklarının harekete geçmesi ve uyanmasına vesile olmasını bekliyorum.
Bıkmadan usanmadan söylüyorum: yasal çerçeve içinde İlçemize hizmet vermek için ,DATÇA FM Radyomuzun yakın bir zamanda sesini /anonsunu duyabilmeyi ümit ediyorum.
Bilhassa yerel yönetimimizin , ülkemizdeki pek çok yerel yönetimlerin yaptığı gibi, tarım alanında üreticilere ,üretim ve pazarlama konusunda destek olmaları şart. İlçe tarım teşkilatı sorumlularının da ,alanda çiftçi ile el ele olmaları gerekmez mi.? Konu ilçede bulunan birkaç ticari işletmenin eline bırakılmasına gönülleri razı mı acaba.? Bal üretimi ,Zeytin ve badem üretimi yanında ,tarım ürünlerinin çeşitlendirilmesi de öncülük etmelerini önemsiyor ve temenni ediyorum.
Belediyemizin merkez mahallemizde bir başvuru masasının gerekliliğini ,hatırlatmaktan bıkmayacağım. Küçük bir taksi kulübesi kadar yer işgal eder.( MAVİ VEYA BEYAZ MASA)
İskele ve Reşadiye Mahallelerimizde bulunan ASIRLIK ÇINAR ağaçlarının tescili yapılmış olması onları kurtaracak mı.? İlgili bakımları, çevrelerinin düzenlenmesi gerekmez mi.
Aklımıza gelince ve ihtiyaç duyunca hatırladığımız Hastanemizin bahçesi ağaçlandırılmış da, bakımları olmazsa ,ormana dönecek. Yerel yönetim yetkilileri veya bir gönüllü grubunun ilgisini bekler. Hatırlatalım dedik.Kendi ferdi gayretimizle sağladığımız fidanların sopaları bir süre onları ayakta tutsa da, fidanlar ÇOCUKLAR gibi bakım ve gözetim ister.
Gördüklerim ve aklıma geli verenler...
SAĞLICAKLA...
Okunma Sayısı: 3612
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.