LAÇİNNN
s
Muğla
20 Kasım, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ELKTRİK KESİNTİLERİNDEN ZARARA UĞRAYANLAR NE YAPSIN?

24 Temmuz 2023, Pazartesi 17:32

        Elektrik bir maldır, elektriğin evlere ulaştırılması hizmettir. Biz sadece mal'a ve hizmete değil, aynı zamanda devlete de vergi veriyoruz. 
    Elektrik kesintilerinden meydana gelen zararı ödemek, elektriği sağlayana aittir. Tıpkı camı kıranın camın parasını ödemesi gibi, tıpkı arızalı (ayıplı) bir malı satanın malın bedelini ödemesi gibi.
    Eğer, elektrikler, kontrollü kesilmişse, sular kontrollü kesilmişse, burada bir ayıp arayamayız. O da sürelidir. Ama öyle zırt pırt elektrik kesintisinden meydana gelen arızalardan doğan zararı sağlayıcı ödemek zorundadır. 
    Hatta uğraşırsanız, internetten kesintisinden dolayı sağlayıcıdan zararınızı tazmin edebilirsiniz. Örneğin; ayda 240 TL internet bedeli ödediğinizi varsayalım. Üç gün internet hizmeti alamamışsanız,Günlük 8 TL, üç günlük 24 TL talep edebilirsiniz. Ama ben bunu boşuna yazıyorum. Kimse(ben dahil) bunun peşine düşmeyecek. Ama aklınızda kalsın. Öyle ayda afaki internet bedeli ödeyenlere duyurulur…
    Aynısını su kesintisi için de yapabilirsiniz. Haber verilmeden yapılan kesintiden de aynı taleplerde bulunabilirsiniz.
Gelelim şu elektrik kesintisinden meydana gelen zararlara;
    -Elektriklerin gidip gelmesinden dolayı, bilgisayarınız, televizyonunuz, buzdolabınız. Vb. zarar gördü.
    -Hemen yetkili servise(yani belgesi olan herhangi bir servis)gidip rapor alıyorsunuz. Şöyle yazacak raporda"…cihazın….parçası elektriklerin alçalması ve yükselmesi sonucu arızalanmıştır. Yapım, tamir bedeli……TL sıdır. Ben bu belgeyi veremem diyemez. Servis belgesi elinden alınır, bu mesleği daha da yapamaz…Bunu hatırlatın…
    -Aldığınız iki belgeyle, Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru yapın. Yani bedeli isteyin. Cihazınız hiç tamir edilmiyorsa, yenisi isteyin…
    - İşletmecisiniz, Derin dondurucunuzdaki balıklar bozuldu, etler kullanılamıyor, peynir bozulmuş. Hemen bunu belgeleyin. Fotoğrafını çekin, eğer mümkünse, bir zabıtayla tutanak tutun, (…kadar peynir, …kadar et…vs bozulmuştur) Eğer zabıta ve bir yetkili bulamıyorsunuz, Çevre Sağlık veya Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilisi bile olur. Onlar da yoksa, yanınızdaki esnaf komşunuzdan, komşularınızdan, ya da evdeki komşunuzdan yardım isteyin. Tutanağa imza atmasını sağlayın. Kaç lira tutuyorsa, o bedeli de alabilirsiniz.
    Soracağınız bir şey olursa ben buradayım. 
                                        TEL: 0535 525 69 98


Okunma Sayısı: 316

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.