LAÇİNNN
s
Muğla
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

Doğru anlamak 27. BİLSEK DE BİLMESEK DE

12 Ağustos 2024, Pazartesi 15:58

1-Hayatımzdaki yanlışları düzeltmeye uğraşmak güzel, ama galiba çoğunlukla boşuna. Çünkü bu,düzelteceğini sandığımız yanlışlara daha fazla yenisini eklemekten başka işe yaramıyor. . Yanlış ve doğru kavramı, yararlı ve zararlı gibi göreceli ve kişisel kavramlardır. Doğadaki ve evrendeki doğru ve yanlışlar, bizi aşan ve tüm evreni kapsayan, evrensel nedenlerdir. Bize yanlış gelen bir olay, başka oluşumlara yol açan vazgeçilmez sebepler olabilir. Tıpkı esen rüzgarın veya yağan kar, yağmurun işimize gelmemesine karşılık başkalarına doğru ve yararlı gelmesi gibi. Hayatın akışını ve devamını sağlayan, düzenleyen sistemi, yanlışlar ve doğrular olarak algıladığımız olaylar çalıştırır. Maddenin en küçük parçaları olan atom ve atom altı parçacıklarındaki eksi-artı kutuplarda olduğu gibi. Yani bu sonsuz büyüklükteki evren ve onun yansıması gibi gelen tüm varlığın, tüm canlının düzeni sonsuz ince ayarlara ve sebeplere dayanır. Bilsek de bilmesek de. Yaşamakta olduğumuz her şey , muhteşem ve
olağanüstü bir tasarım sonucudur. !. Biraz abartı gibi gelse de, milyonlarca yıl önceki olay ve
durumlar, hayatımızı ve davranışlarımızı etkileyen zincirleme sebeplerden biri olabiliyor.
Determinizm diyebiliriz buna. Uzak, çok uzak ve yakın , çok yakın sebeplerin bizi yönlendirdiği
gerçeğini hepimiz yaşamaktayız. Hem de her an. Bilerek, bilmeyerek. .
2-Bazen, bazı girişimlerimizden vazgeçeriz. Hatta yapmaya kalkıştığımız atılımları bırakırız. Bizi
tanıyanlar, cesaretimizi kaybetmiş olduğumuzu sanırlar. Oysa bunun nedenine bakmaları gerekir.Çünkü , genel olarak o anda vazgeçtiğimizin çoğu hatta hepsi yanlış karar ve girişimIerdir. Yanlıştan dönmek ise, her zaman doğru ve cesurca alınmış bir karardır.
3-Cesur yaşamak gerek. Her alanda, başarmak için risk almayan, kapıyı şansına kapatmış olur.
4- Geleneğimizde ve inancımızda insanın , doğarken ki kötülük sicili,bembeyaz bir tahta gibi tertemizdir. Ona,doğuştan getirdiği genetik özellikleri yanında , yakın ve uzak çevresi zaman içinde şekil verir.çevresinin temel yapı taşları gerçek karakterini belirler.bu sebeple her çevrenin insanları üç aşağı beş yukarı ,istisnalar dışında birbirine çok benzer. Yani,kimsenin diğerlerine üstünlük taslamasına hakkı yoktur .ve resmen saçmalıktır.. Çünkü hepimiz çok benzer biçimde aynı tezgahın ürünüyüz. C.a.
 


Okunma Sayısı: 122

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.