DATÇA NEREYE KOŞUYOR
06 Mart 2023, Pazartesi 17:20Yönetime, yönetici olarak talip olanların ne yapmayı düşündüklerini seçim önceleri o büyük ufki !!!! görüşlerini hep duyarız. Bazılarımızda bu politikacıların peşinde gideriz. Olmayacak, olamayacak pembe hayallere söyleyenler inanır mı bilmem ama, zaten politikada : SEÇMENİ İKNA EDERKEN KENDİSİNİ ALKIŞLATABİLME SANATI değilmidir.!!!! Neyse geçelim bunları...
Sahi Datçamız nereye gidiyor/rotamız nedir ne olmalıdır gibi. Bir zihin fırtınası yapıyormuyuz.? Başta KENT KONSEYİ MİZ olmak üzere, sevgili yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ortak bir misyonda bulunabiliyor muyuz acaba? Önümüzdeki on/yirmi /otuz yılda Datçamız nerede nasıl neyi ile olmalıdır.?
İlgilenenlerimizin bilgisi vardır umarım. Önümüzdeki yıl ilçemiz DATÇA olalı 90 yıl olacak. Yani bir on yıl sonra ilçemiz YÜZ yaşında olacak. Nereden nerelere geldik.
Üç mahalleden oluşan merkez ilçemiz, son yıllarda gelişen yapılaşma çılgınlığı ile büyükçe TEK bir mahalleye doğru gidiyor. Büyükşehir yasası ile ismen mahalleye dönüşen köylerin, yerleşim sorunumuzu çözebileceğini söyleyebilirmisiniz.?
Kadastro hizmetini /tespitini tam olarak sonuçlandırmadan yapılmış/ yapılan imar planı ,eklemeler çıkarmalar, değişiklikler ile yamalı bohçaya döndü, dönmekte de. Son olarak Kargı mevki uygulaması, Karaköy ve Betçe yöresinde yapılması planlanan lokal uygulamalar oldukça düşündürücü.
Küçük Otel/Apart yapılaşması son günlerde oldukça revaçta. Toprağını satarak bu alana yatırım yapanları önümüzdeki günlerde ne gibi sıkıntılar bekliyor acaba.? Ülke ekonomimizin çok kırılgan olduğu önümüzde iken, son deprem felaketinin sonuçları bu alanı etkileyebilir mi.?
Kurak bir kış sezonu yaşıyoruz. SU gereksinimi ülkemizin olduğu kadar ilçemiz içinde bir sorun olacağa benziyor. Bu nedenle yerel yönetimin bu konuda kalıcı olabilecek kurallar getirmesi gündeme gelmeli. Devlet yapamıyorsa, yapılarımızda SARNIÇ zorunluluğu düşünülüyor mu.?
Kırsal ev /yaşam alanı modeli kamu hizmetleri için büyük yük. Elektrik , su ve diğer altyapı talepleri güzel de, bunun kaynağı nerede.?
Kendi suyunu temin için (tarımsal/kullanım) açılan artezyenler ,bence büyük sorun olacak gibi.,
Son deprem örneği de göz önüne alınırsa, tarımsal alanların imara açılması problemli olmayacak mı.? Bu nedenle bence, Karaköy ve Kızlan mahallelerindeki taban arazilerinin imar alanına dönüştürülmesine bir sınır getirilmeli. Yitirilen tarım alanları nedeniyle, bir demet Maydanozu bile ilçemiz dışından getirmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle bazı yerel yönetimlerinde gördüğümüz gibi, yönetimin tarımsal üretime desteği de ,bir kamu hizmeti olabilmeli.
Hakikaten, ülkemiz gibi, her alanda Datçamız : varmak için NEREYE KOŞUYOR..?
Kalın sağlıcakla...
Okunma Sayısı: 329
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.