DATÇA MİLLİYETÇİLİĞİ
02 Mart 2021, Salı 14:19Milli sözcüğünün birlikte anılmadığı ,birlikte kullanılmadığı pek konu kalmadı son günlerde. Milli Eğitimden başlayıp ta ekleyin ekleyebileceğiniz kadarı ile. Biliyorum duyar gibiyim ,nereden çıktı bu DATÇA Milliyetçiliği diyorsunuz.
O bizim temel taşımız olan Türkiye Cumhuriyetimizin mimarı olan ATATÜRK ün ,Millilik damgasını vurguladığı konular ,saymakla bitmez.Hani şu İskandinav ülkelerinin birinde söylenen bir atasözü vardır. ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK derler.Bir konuyu çözemedikleri zaman veya tereddütleri olduğunda :Birde ATATÜRK GİBİ BAKALIM/DÜŞÜNELİM derler. O Tanrının bizlere bir lütfu idi, anlayanlar için. Onun koyduğu /gösterdiği ana prensiplerinden uzaklaştıkça ,her alanda sıkıntılarımız arttı eksilmedi.
Ben neden Datça Milliyetçiliği demekle neyi kast etmeye çalışıyorum.
Bu yarımadada yaşama ayrıcalığının kıymetini ,onu yitirince anlayacağız. Bu yarımadanın doğasına uygun tarım ve yapılaşma yöntemlerini hemen hemen yüz yıldır kaybettik.Bu yarımadayı güzelleştirmek ve yaşanabilir bir ortam haline getirebilmenin tek yolunun ,her tarafı betonla kaplama yöntemini seçtik. Beton dediğimiz bu GRİ yorganla ,tüm yarımadayı kaplamayı tercih ediyoruz. Sevginin böylesini tercih edenlere aşk olsun.
Bana göre Millilik, seçtiğim konu ve alanın: ülkemin ve insanların yararına yorumlama biçimi. Datça için öyle mi acaba:; ?
Doğal liman ve koyları çevreye uyumsuz ,düzensiz ,biçimsiz bir şekilde tahrip ederek ,bir şeyler yapmış olmanın telaşı içinde talan ve tahrip ettik ve etmeye devam ediyoruz
Yeraltı sularımızı hoyratça mirasyedi olarak tüketme çılgınlığı içinde ,sondaj yaparak kalbura çevirdik.
Bilinçsiz tarım ilaçları ile kirlettiğimiz çevre ve doğamıza, kışın gelmekte olan göçmen kuşlar bile gelmez oldu.
Nasıl bir görüş ve estetik anlayışı ,kent estetik uygulaması yapıyoruz ki, yollarımız ve konutlarımız birer yamalı bohça gibi oldu.Bu yapılarımıza da VİLLA diyebiliyoruz.
Hani derler ya; Kendisine Müslüman. Buraya gelen vatandaşlarımızın pek çoğu, ortak akılda birleşme , ortak eylemde birliktelik den çok uzak .
Yap/sat uygulamasının tavan yaptığı bu günlerinde bir sonu olacak. İşte o zaman paramız olsa da , DATÇA da yaşayabileceğimiz bir mekan ve ortam bulamayacağız.
Küçük Türkiye'm dediğim bu İlçemiz yani Datça'mız : bu kapasiteyi ne zamana kadar kaldırabilecek.
Unutmayalım ;Ülkemizde ve Dünyada ,gidebileceğimiz başka Datça YOK;
Sağlıcakla,,
Okunma Sayısı: 6622
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.