BUNDAN ŞUNDAN ONDAN
27 Mayıs 2024, Pazartesi 20:18Mayıs 2024 ayı geçen yıllara göre daha hızlı geldi gidiyor.?Yeni ev kuranlar, evliliğe adım atanlar yanında, bu dünyada misafirliğini doldurup, öbür dünyaya göç eden hemşehrilerimizin sanki çok olduğu bir süreci tamamlıyoruz. Hızırşah Köyümüzden Kurt ailesinin sevimli yüzü Ömer KURT' u (22,05,2024), Uğurlu Salonunun işletmecisi Celal Bey, bugün ise (23.05.2024) Sevgili dostum Eski Belediye Başkanımız Gürsel Uçar 'ın Babasını hakkın rahmetine uğurladık. Hepimizin başı sağolsun. Kederli ailelerine sabırlar dilerim.
Zaman akıp gidiyor.?Elbette hepimiz bir gün gelecek, bu dünyadan göçüp gideceğiz. Dilerim hepimiz arkamızdan bizlerin olumlu izler bırakarak göçüp gitmemizi Tanrıdan dilerim.
Yerel yönetimi devralan yöneticilerimizin işleri epey zor. Sınırlı personel, yeterli olmayan teknik ekipmanla yerel hizmetlerin mükemmel yapılması beklenmemeli. Ancak icra makamlarının mazeret bildirmek gibi bir seçenekleri yoktur. Hizmet alanlar, işlerin çabucak ,kendi arzuları doğrultusunda sonuçlansın isterler.?Yetki sorumluluk mevzuat hele bürokrasi umurlarında değildir. İşte bu nedenle, yerel hizmetlerin işleyişi ,HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİNCE halkımıza anlatılması sıkça yapılmalıdır. Bu konuda STK ve KENT Konseyine de görev düşmeli.
Betçe semtimize götürülen suyun dağıtımı konusunda aksamalar olabilir. Hizmet alanlarla iyi bir diyalog ,hizmete katılımlarının sağlanması yanında tasarruf bilincinin önemi vurgulanmalı. Ancak bence bu konudaki kaygı: su kaynağının rezervi de çok daha önemli. Denize ulaşan su kaynaklarından sistemin takviye edilmesine acilen başlanmalıdır. ÇÜNKÜ AKİFER dediğimiz bu ve benzeri su kaynakları sonsuz değil.
Ben halen merkez mahallemiz olan İskele Mahallemizde ,yerel hizmetlerle ilgili bir başvuru masasının eksikliğini tekrar etmeden edemeyeceğim.
Çeşitli nedenlerle yollarda yaratılan/oluşan kasis ve çukurların mesai saatleri dışında giderilmesi, güzel bir uygulama olmalı.
Çöp-atık kategorisinde toplanan , çalı , çırpıların öğütülerek tekrar doğaya kazandırılması (yeşil gübre) veya PELET dediğimiz yakıta dönüştürülmesi öncülüğünü yapmak , sayın Belediyemize çok büyük bir maddi külfet getirmez sanırım. Bu konuda da STK desteğini görelim bakalım.
Datça Mıza balık ve deniz ürünleri başka yerlerden gelir. Bu beni üzüyor. Bazı yerlerde gördüğümüz/duyduğumuz, bazı deniz/kara hatta hava araçlarının (kullanım dışı) uygun yerlerde batırılarak ,balıklar için üreme alanları oluşturma çabaları kimilerinin kulağına gitmez mi. Geçen yıllarda yapılan bir iki sembolik örnek devam ettirilmedi. Öylesine hatırlatmak istedim.
Okunma Sayısı: 166
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.