BİZ YETMİŞLİKLER
08 Ocak 2024, Pazartesi 17:54Tüm olumsuz taraflarını arkada bırakarak 2023 yılını tamamladık, 2024 yılından da 9 günü harcadık ve geri kalan 356 gün. Demek ki zaman dediğimiz olgu bizlerin kontrolünde olan bir şey değil. Akıp giden bir nehir gibi, inenlerin binenler olduğu bu trene durdurun inecek var demek şansımızda yok.
Yetmiş yaşını devirmiş biri olarak, yeni yıldan temennilerde bulunmak gibi bir anlayışa inanmayı bıraktım. Biz ne yapabilirsek, ne becerebilirsek yeni yılda karşılaşacağımız şeyde o dur. Bu nedenle lafla peynir gemisi yürüyeceğine kim inanıyorsa, buyursun yol serbest.
Biraz geç olsa da, üretmeden tüketen bir toplum olmanın ceremesini ödüyoruz. Mirasyedi misali, ah keşke deme lüksümüz olmadığına göre ,bugün ve yarınlar için bir şeyler üretmek zorundayız. Hani güzel bir deyim vardır: GENÇLER DÜŞÜNEBİLSE, YAŞLILAR YAPABİLSE DİYE. Her Türlü tercihimizi yalnız bugün için değil de, yarınımızı da düşünerek yapmalıyız diye düşünüyorum.
Hani bazılarımız; Cehennemde ateş yoktur, biz onu yanımızda götürürüz DEMEZLERMİ...!!!
Yerel yönetim için aday olanlar, mangalda kül bırakmadan üfleye dursunlar. 2024 yılında ülkemizin ekmeği aslanın ağzında. Kaynak birikimimiz de çok yeterli olmadığına göre, kılı kırk yararak harcama yapmak zorundayız. Üretmeyen /katma değer yaratmayan yatırım /harcama tercihlerimizden epey uzak durmamız şart gibi.
Son yıllarda bazı yerel yöneticilerimizin ,ülke kaynaklarına ek olarak ,evrensel kaynaklardan yararlanma yöntemini kullandıklarını görüyoruz. Buna en tipik örnek ESKİŞEHİR. Küresel hibe kaynaklarından azami derecede yararlanmasını , bunu da akılcı bir yöntemle ikna ederek hayata geçirmek , konuyu iyi bilen/tahlil edebilenlerin işi. Bu nedenle yerel yönetime taliplerin iş pek kolay değil. Kadro ve ekibini kurarken, sivil toplum kuruluşları n dan yararlanmasını bilmeleri gerekli. Çünkü ülkemizin kaderi sorumluluk/fatura hep bir-iki kişiye kesilir.
Datça'nın yerleşik/ tüm yılını ilçede geçiren nüfusumuz oldukça yaşlı. Her gün bir/iki büyüğümüzü yitiriyoruz. Göçüp gidenlere rahmetler. Bu durum ortadayken, bir HUZUR-BAKIM EVİ gereksinimi neden kamu tarafından göz ardı edilir. Onarımı/restorasyonu yapılmakta olan kamu binalarının birinin bu hizmet için düşünülmez. Anayasamızda Da açıkça vurgulanan SOSYAL HUKUK kavramı / anlayışı, yaşlı kuşağımızı kapsamıyor mu acaba..?
Ben yeni yıldan değil, bu ülkemizde yaşayanlarımız dan dileğim, aklımızı başımıza toplayıp, daha fazla çalışmak , üretmek ve birbirimize saygılı olmamızdır.
SAĞLICAKLA....
Okunma Sayısı: 359
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.