LAÇİNNN
s
Muğla
20 Kasım, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BANA İYİ GELEN, SANA İYİ GELMEZ YAŞAM DOSTUNDAN ÖNERİLER…(5)

14 Aralık 2021, Salı 11:07
“…şuna benzer cümleleri zaman zaman duyarız: "Benim dedem hayatı boyunca günde 2 paket sigara içmiş, şimdi 85 yaşında ve hala turp gibi, dağda , bayırda yürüyüş yapıyor." Bununla bebaber sigara içmese de akciğer kanserine yakalanan vakaları da biliyoruz. Acaba bu nasıl oluyor?
Ahmet, Bekir ve cemil isminde 40 yaşlarında üç arkadaşı ele alalım. Akciğer kanseri ile ilişkilendirilmiş olan, vücuttan toksinlerin atılması. Serbest oksijen radikalleri ile mücadele, hasarlı DNA'ların tamiri gibi alanlardan sorumlu proteinleri kodlayan genler bakımından AHMET BEY hep olumlu, özelliklere sahipken, BEKİR BEY'de olumlu ve olumsuzlar aşağı yukarı eşit, CEMİL BEY'de ise olumsuzlar ağırlıkta olsun.
Bu üç arkadaş 20 yıl boyunca günde birer paket sigara kullanmaış olsunlar. Akciğer kanserine genetik yatkınlık bakımından Ahmet bey en düşük düzeyde, Bekir Bey ortalarda ve Cemil bey yüksek noktalardadır. Her birinin genetik yatkınlığı üzerine bir paket sigaranın olumsuz etkisi eklendiğinde Ahmet bey akciğer kanseri eşiğinin hala altındadır. Onun kanser eşiğine ulaşması için iki paket sigara daha içmesi gerekir….Bekir bey, bir paket sigaranın ilavesi ile kanser eşiğine çok yaklaşmıştır, ama henüz hasta değildir. Hastalanması için biraz daha fazla sigara içmesi gerekir….Cemil bey ise, 20 yıl sonunda günde bir paket sigara ile akciğer kanseri eşiğini aşmış ve hastalanmıştır…
Peki Ahmet Bey'in iyi genleri onu hastalıktan tamamen korur mu? Eğer Ahmet Bey günde 2 paket sigara içer, hava kirliliği yüksek olan bir şehirde yaşar ve yanlış beslenirse, pekala akciğer kanserine yakalanabilir. 
Peki Cemil Bey, mutlaka akciğer kanserine yakalanacak mıdır?Eğer Cemil Bey sigara içmez, temiz ortamlarda bulunur, egzoz gazına maruz kalmaz, beslenmesinde toksinleri vücudundan  uzaklaştırırsa….
Öte yandan Cemil bey, sigara içilen ortamlarda bulunur, hava kirliliği yüksek bir kentte yaşar, vücudundan toksinleri uzaklaştıracak şekilde beslenmez ise, hiç sigara içmese dahi akciğer kanserine yakalanabilir. 
Gördüğünüz gibi, genetik yatkınlıklar hastalık değildir. Taşıdığımız yatkınlıklarımızı bilir ve yaşam tarzımızı  taşıdığımız yatkınlıklara göre düzenlersek kendimizi, çocuklarımızı ve sevdiklerimizi bu hastalıklardan büyük ölçüde koruyabiliriz.  
HASTALIK EŞİĞİNİ NASIL GEÇERİZ?
Çocukluk yıllarımızda, şekerlemeler, cipsler gibi yağlı ve şekerli  yiyecekler  gibi ıvır zıvırlarla tanışmış, okul yıllarında hamburger, patates kızartması  kolalı içeceklerden almışsak, ileriki yıllarda, bunlar karşımıza değişik hastalıklar olarak çıkacaktır   .
Uzun uzun anlatmayalım, hocamız , hastalıklara karşı Gentest yaptırılmasından yanadır. Herkese önermektedir. Yani tüm tahlil sonuçlarını zamanında almalı, ona göre önlem almalı insan.  
KAN YAĞLARI…
Bunları uzun uzun yazmayacağım. Zaten bu kitabı mecburen alacaksınız!...Başucunuzda kalacak. Orada ayrıntıları bulursunuz
-CETP(Kolesterol Ester Transfer Proteini)
-APOC3(Apolipoprotein C3)
-APOA1(Apolipoprotein A1)
-APOE(Apolipoprotein E)
-LPL(Lipoprotein Lipaz) 
-İNFLAMASYON (YANGI)
-IL-6(Interlökin)
-TNF-a(Tümör Nekrozis Faktör Alfa)

Okunma Sayısı: 2388

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.