Ayın yüzüne neden doğmadığını soruyorsan yüzüne
03 Haziran 2024, Pazartesi 19:05Ayın yüzüne neden doğmadığını soruyorsan yüzüne, güneşin neden vurmadığını pencerene, sebebini doğada arama boşuna. Hala aralanmamış kalp gözünde ara. Ca .
Sevmek,hayatta önemli şeydir. Sevilmek olağanüstü önemli bir şey.?Hem sevmek,hem sevilmek ise dünyada yaşanabilecek en mükemmel hayattır. CA.
Bir şeyler üretmekle meşgul ol. Her türlü acı ve sıkıntıya en etkili ve ucuz ilaç,Daima yapacak bir şeylerin olmasıdır. ca
Yerini vaktinde terk etmeyi bilmek, gerçek olgunluktur. Gerisi can yakıcı bir gaflettir.?ca
Hayat zor değıl aslında.bunu zorlaştıranlar, ne ıstedığını bılmeyenlerdir. Ca.
Eğer kendinizi, yanlış kapıya gırmış bır anahtar sanırsanız, açmaya zorlamayın.hem siz,hem kilit kırılabilir. Vazgeçin gitsin. Ca.
Hayat işte böyle. Dün kahrını çektiklerimiz,bugün hatırımızı bile sormaz olabiliyor.?Bu hayatta çetiğimiz acıların çoğu,kendini şah zanneden piyonlara hak etmedikleri değeri vermemiz yüzündendir çoğu zaman. Böyle olduğu sürece,ölünceye kadar mat olmak kaderimiz olacaktır.ca.
BEYNİMİZ VARSA.
İnsan beyninin gücü nereden geliyor. Öyle bir güç ki, kendinden binlerce kat fazla enerji sahibi ve devasa yırtıcı canlılara karşı dünya hayatına hakim olabilmiş. Buna neden olan olgunun, insan beyninin yoğunluğu ve olağanüstü hücre yapısı olduğunu diyebiliyoruz. Bunun manası, beynimizin büyüklüğü değil, veya vücudumuza göre beynimizin hacim olarak kocamanlığı da söz konusu değil. Üstünlüğün nedeni fiziksel ve hacim olarak beyin büyüklüğü olsa, balina, fil gibi kocaman cüsseli hayvanların dünyaya egemen oluşundan bahsederdik. Beden oranının fazlalığı da beynin üstünlüğünü sağlamıyor. Öyle olsa başta fareler dünya yönetimini ele geçirirdi. Beyin beden oranımız %2 olmasına rağmen , insan beyninden fazla orana sahip canlılara da üstünlük kurabiliyoruz. O halda beynimizin üstünlüğü nereden geliyor:İnsan beyninde yaklaşık 100 milyar nöron, ( sinir hücresi) bulunuyor. Bizi canlıların hakimi yapan, işte beynimizi oluşturan bu nöron sayısıdır. Hatta bundan da öte, aklımızın üstünlüğü, beynimizi oluşturan bu sinir hücrelerinin-nöron-sayısından çok, bu, beynin sinir hücreleri-nöron-arasında yoğun biçimde var olan, işleyen bağlantıların mükemmel varlığından ileri gelmektedir. Gerçekten de, beyin sinir hücreleri arasındaki bu bağlantı sıklık ve yoğunluk derecesi, insanın akıllılık seviyesinin biyolojik göstergelerinden biri olduğu kabul edilmektedir. Bu harika ve mucizevi insan beyin yapısını, milyonlarca sene öncesinden başlayan evrimini, bu evrensel var edişin genel evriminin sebepleri, sebep sonuç gelişimini, aklın ve bilim dediğimiz zerre misali gerçekleri de içeren oluşumu tasarlayan, bu tasarımı tüm evrenin, ve zaman'ın yaratılış tasarımı sistemine yerleştirerek sanki , bu tümel tasarımın, dünya oluşumu ve dünyada insan ve bütün dünya varlığı ve canlılığı hedefi için planlayan yüce bir Yaratana bağlayıp inanmayı sağlıyor. Evet aynen öyle. Dünya, zaman ve tüm evren, muhteşem bir sistemde gelişmeye devam ediyor. Olağan üstü hayranlık uyandıran sonsuz detay prensip ve sistemi içersinde, son derece uyumlu, dakik bir varoluş ve devam uyumluluğu göstererek. Düşünelim biraz. Avuç kadar beynimizde harıl harıl çalışan 100 milyar nöron dediğimiz sinir hücresini. İlaveten glia adı verilen lojistik destek görevi veren ve nöronların sayısından on kat daha fazla olan hücreler de beyinimizde cirit atıyor . Bu nasıl bir sistemdir Tanrım. Nasıl bir hayat?Nasıl bir canlı, insan, dünya, evren ve zaman. . . Bunu anlamak , inanabilmek, huzur ve arınmışlığı yaşamak. Sana şükürler olsun Allahım.
Okunma Sayısı: 198
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.