MEHMETÇİK YÜRÜDÜ , DATÇA SOKAKLARINI İNLETTİ!

Sebiha ARSLAN :Datça Kaymakamlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayında büyük coşku yaşandı.
Cumhuriyet'in 95'inci yıldönümü kutlamaları gece de devam etti.
Datça'da Şenkaya kavşağı önünde başlayan Fener Alayı Yürüyüşü ve Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Bando Takımının gösterisi Cumhuriyet Meydanın da son buldu. Saat 20:00 sıralarında bir araya gelen yaklaşık iki bin kişi , askerlerle beraber, ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri ve Meşalelerle yürüdü. Mehmetçik Datça sokaklarını sloganlarıyla inleterek 'Yerinde Rahat Uyu', 'Ne Mutlu Türküm Diyene ', 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz ' Her Şey Vatan İçin , ve vb. sloganları atarak yürüdü.
Vatandaşlar gösteriyi alkışlarla ve sloganlara eşlik etti. Bir yandan' da cep telefonları ile fotoğraf ve video çekerek bu anı ölümsüzleştirdi.Şenkaya kavşağından güzargahı takip eden kalabalık Cumhuriyet Meydanını doldurdu. Meydanda Datça Belediyesinin düzenlediği Cihan Yıldız konseri ile devam etti.
Konser arası sahneye çıkan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar halkın Cumhuriyet Bayramını kutlayarak özetle şu cümleleri söyledi "Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği olan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve gazilerimizi rahmet şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Rabbim daha uzun yıllar da kutlamayı nasip etsin. Bu akşam ayrıca Cihan Yıldız'la buluşup, hep birlikte şarkılarını dinleme fırsatı bulduk. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
Cihan Yıldız iki saati aşkın sahnede kalarak dinleyicilerini coşturdu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.