LAÇİNNN
s
Muğla
27 Nisan, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

DATÇA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGESİ YOĞUNLUĞU

DATÇA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGESİ YOĞUNLUĞU
Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesine dair iş ve işlemler 676 sayılı KHK'nin 25'inci maddesi gereğince ,Nüfus ve Vatandaşlık işlemleri Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle birlikte İlçemiz Nüfus Müdürlüğü'nde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Nüfüs Müdürlüklerinde ,doğum,ölüm,evlenme,boşanma, vs. ve yeni uygulama olan  TCKK Kimlik 
Kartı işlemleri gibi tüm vatandaşlık işlemleri yapılmakta idi. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren 676 sayılı KHK'nin 25'inci maddesi gereğince ,Pasaport ve Sürücü Belgeleriyle  ilgili işlemlerin Emniyet Genel  Müdürlüğü'nden Nüfus ve Vatandaşlık işlemleri Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle birlikte  Datça Nüfus Mü­dür­lüğü, mevcut  personel sayısını arttırmadan , özverili  çalışmasıyla bu işin üstesinden' de gelmeye devam ediyor.
Pasaport, Kimlik ve Ehliyet Sürücü Belgesi almak isteyen vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü'ne gelmeden önce, değerli kağıt harç bedelini ,vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara paralarını yatırıp makbuzlarıyla  ve 1 adet biometrik fotoğrafla birlikte gelmeleri , Nüfus Müdürlüğü'ndeki yoğunluğu biraz olsun hafifletebileceği düşünülüyor.           (Sebiha ARSLAN)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!