DATÇA 'DA SON GÜNLERDE ZEHİRLENEREK VE VURULARAK ÖLDÜRÜLEN CAN DOSTLARI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Sebiha ARSLAN :Datça'da son günlerde özellikle sokak hayvanlarına yönelik vurulma, zehirlenme ve yaralanma olaylarının artması üzerine Datça Hayvan Severler Derneği öncülüğünde, “Anma Buluşması - Protestosuna ” onlarca hayvan sever katılarak destek verdi.
Pazar günü (03.02.2019)saat 13:00 da Sevgi Yolu sonunda bulunan parkın önünde toplanan hayvan severler önceki hafta 1'i sahipli 3 köpek ve 1 güvercin (görülmeyen ve bilinmeyenler hariç) kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tarım ilaçlı yiyecekler verilerek öldürülmesi hayvan severler tarafından protesto edildi. Buluşmaya katılan hayvan severler ellerinde zehirlenen köpeklerin resimleriyle birlikte, ''Karıncayı bile incitme'', ''Katilimi bulun'' ,''Katilimi tanıyorum fakat söyleyemiyorum çünkü ölüyüm'' ,''Hayvanlara eziyete hayır'' yazılı dövizler taşıdı.
Datça Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve Datça Hayvan Sevenler Derneği temsilcisi Ayşegül Çelik Şahin kalabalığa megafonla seslenerek, sorumluların bulunup, hak ettikleri cezayı çekmesi için Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ,İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gibi gereken her yere durumu aktarıp, gereken şikayetlerde bulunduklarını söyledi.Çelik konuşmasında özetle '' ''22 Ocak 2019 tarihinde Güllük mevkiinde bir köpek av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Hayvana atılan kurşunlardan biri çevre inşatta çalışmakta olan kişilerin yakınından sekerek, insanların korku ve panik yaşamasına neden oldu. Olaydan bir gün önce aynı yerde yine tüfekle bir köpeğe ateş edildiğine şahitler var. Yakın tarihlerde iki köpeğe daha tüfekle ateş edilerek zarar verilmişti.27 Ocak 2019 tarihinde de Burgaz mevkii eski cici kamping' te üç köpek ve bir kuş çevreye atılan zehirli tavuklarla öldürüldü. Zehir o kadar etkili idi ki, hayvanları dakikalar içinde öldürdü. Havanın güzel olması nedeniyle iki çocuğunu ve evde baktığı köpeğini yanına alarak gezmeye çıkan bir aile, köpeklerini beş dakika içinde ölmüş olduğunu, o esnada oraya gelen bir başka köpeğin yerde duran bir tavuk parçasını ağzını almasıyla birden debelenmeye başladığını ve dakika içinde can çekişerek öldüğünü gördüler. Küçük çocukların yaşadığı travma bir yana, bu çocuklar ya da başka bir çocuk etrafa saçılmış bu zehirli tavuklarla temas etseler ya da yeseler ne olacaktı.
İnsanların çeşitli bahanelerle, köpeklere zarar vermeye çalışırken, sorumsuzca yaptığı bu tip davranışlar ancak bir insan zarar görürse mi önemsenecek? Bir çocuk zehirli bir tavuk yese ya da bir insana bir kurşun isabet etse ne olacak.? Sorumsuzca elini kolunu sallayarak etrafta dolaşan bu insanlar kim? Bu öfke niye?
Palamutbükün de vurarak , zehirleyerek köpek bırakmadılar. Karaincir' de aynı. Ölümlerin ve tehditlerin sonu yok. Nereye gitsek alın toplayın bu köpekleri deniyor. Kısırlaştırıp, aşılattığımız bu canları yasalar bulundukları ortama bırak diyor ama can güvenlikleri yok. Hayvanları nereye bırakacağız neresi güvenli diye düşünmekten bıktık artık. Can çekişen, eziyet gören, bedenleri parçalanmış hayvanları görmekten de yorulduk. Bir tane canı yaşatmak için kaç insan mücadele veriyoruz. Artık yüreklerimiz dayanmıyor'' dedi.Katılan tüm hayvan severlere teşekkür eden Çelik'' Sevgili Bambam ve sevgili Karamel için düzenlediğimiz fakat ela gözlü Efe'ye kadar tüm güzel çocuklarımızı andığımız bir toplaşma gerçekleştirdik. Bizi de, bu çocukların anılarını da ,yalnız bırakmayan tüm hayvan sever dostlara gönülden teşekkür ederiz. Megafonun izin verdiği kadarıyla dertleştik, anlattık. Buluşma sonrasında bize, 'araç gerektiği zaman arayabilirsiniz' diyerek, 'ben size falanca yerde, falanca sitede her şeyi sağlarım' diyerek ismini, telefonunu bırakan hayvan severler oldu. İşte birlikte güçlüyüz derken tam da bunu kastediyoruz. Hepiniz sağolun, varolun. Yakın zamanda bir büyük buluşma düzenlemeyi ve tüm dostlarla bir arada söyleşebilmeyi umuyoruz. O vakte kadar, sokak canlarımız konusunda ne yapabileceğimize dair her fikrinizi, önerinizi dört gözle bekliyor olacağız. Tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız, iyi ki omuz başımızdasınız
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.