DATÇA' DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASIN’DA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Sebiha ARSLAN :Datça Yılmazlar Ortaokulu öğrencileri , 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yiyecek ,içecek satışı yaparak duyarlılık örneği gösterdi.
LÖSEV' in 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık yaratmak için ” Hadi Sen De Maskeni Tak ve Fotoğrafını Lösev1998 Etiketi ile Paylaş, Çocuklarımıza Umut Ol ” etkinliği kapsamında Yılmazlar Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri 7 Kasım Çarşamba günü maskelerini takarak okula geldi. Bütün gün maskeleri takılı olarak derslere ve etkinliklere katıldılar.
Yılmazlar Ortaokulu Robotik Kulübü ve Stem kulübü önderliğinde, Yönetici,Öğretmen, Öğrenci ve Velileriyle birlikte gelirinin tamamı LÖSEV' e verilmek üzere aynı gün saat 11:00 ile 13:00 arası Kazım Yılmaz İlkokulu yan tarafında yiyecek,içecek satışı yaparak İlçe çapında farkındalık ve duyarlılık örneği gösterdiler. Yılmazlar Ortaokulu Okul Müdürü Fatma Bahadır yaptığı açıklamada şu cümleleri söyledi,'' LÖSEV 8 Kasım 1998 yılında Ankara'da kurulmuş olan tüm Türkiye'deki lösemili ve kanserli çocukların tedavisi, eğitimi konusunda maddi ve sosyal destekler sağlayan bir vakıftır.Bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olamaz . Lösemi bir kan hastalığıdır. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök (ana) hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. En çok 1-5 yaş arasında görülür. Erken teşhis önemlidir.
Bu gün burada etkinliğimize katılan - destek veren tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum. Lösemi önlenebilen, tedavisi çok pahalı bir hastalıktır. Bu günkü gelirimizi LÖSEV 'e bağışlamanın mutluluğunu yaşıyoruz '' dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.