LAÇİNNN
s
Muğla
28 Nisan, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

ATA­TÜRK­ÇÜ DÜ­ŞÜN­CE DER­NEĞİ MUĞLA ŞU­BE­LERİ,EŞ­GÜ­DÜM TOP­LAN­TI­SIN­DA BU­LUŞ­TU

ATA­TÜRK­ÇÜ DÜ­ŞÜN­CE DER­NEĞİ MUĞLA ŞU­BE­LERİ,EŞ­GÜ­DÜM TOP­LAN­TI­SIN­DA BU­LUŞ­TU
Sebiha ARSLAN :Datça Ata­türk­çü Dü­şün­ce Der­ne­ği (ADD) Baş­ka­nı Bekir Şahin, ADD Mar­ma­ris Şu­be­si­nin ev sa­hip­li­ğin­de Muğla ADD Şu­be­le­ri­nin ka­tı­lı­mı ile eş­gü­düm top­lan­tı­sı ger­çek­leş­ti.

Cu­mar­te­si günü (15.06.2019) ger­çek­le­şen top­lan­tı­ya, Genel Baş­kan Hü­se­yin Emre Al­tı­nı­şık, Genel Baş­kan Yar­dım­cı Tolga Kale, Genel Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Güney Ege ve Batı Ak­de­niz Bölge So­rum­lu­su Hay­dar Murat Topçu, ADD Muğla Şube Baş­kan ve yö­ne­ti­ci­le­ri ka­tıl­dı.

ADD Muğla Şu­be­le­ri ,Top­lan­tı Sonuç Bil­dir­ge­si­ni şu şe­kil­de açık­lan­dı
''Ata­türk­çü Dü­şün­ce Der­ne­ği ola­rak biz­ler, Türk top­lu­mu­na ulus olma bi­lin­ci­ni ka­zan­dı­ran;ege­men­lik ka­yıt­sız şart­sız ulusa ait­tir di­ye­rek, ege­men­li­ği sa­ray­dan alıp ger­çek sa­hi­bi olan ulusa veren;bi­re­yi kul­luk­tan yurt­taş ko­nu­mu­na yük­sel­ten;de­mok­ra­tik, laik ve sos­yal bir hukuk dev­le­ti olan Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti'ni kuran başta Mus­ta­fa Kemal Ata­türk olmak üzere, ku­ru­cu­muz Mu­am­mer Aksoy ile de­mok­ra­si ve dev­rim şe­hit­le­ri­mi­ze karşı büyük so­rum­lu­luk­lar ta­şı­mak­ta­yız. Bu ne­den­le:
- 16 Nisan 2017 hal­koy­la­ma­sın­da, hukuk dışı yol­lar­la,ço­ğul­cu par­la­men­ter sis­te­min tek kişi re­ji­mi­ne dö­nüş­tü­rül­me­si­ni,
- Gazi Mec­li­si­mi­zin yet­ki­siz ve et­ki­siz bir du­ru­ma ge­ti­ril­me­si­ni,
- Yargı ve bü­rok­ra­si­nin, si­ya­sal ik­ti­da­rın gö­rüş­le­ri­ni ta­li­mat ola­rak kabul eder du­ru­ma gel­me­si­ni,
- İstan­bul Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı se­çim­le­rin­de Yük­sek Seçim Ku­ru­lu­nun mil­let ira­de­si­ne, hak ve hu­ku­ka ay­kı­rı karar ver­me­si­ni,
- Bil­gi­yi, aklı ve bi­li­mi esas ala­rak fikri hür, ir­fa­nı hür, vic­da­nı hür ne­sil­ler ye­ri­ne, sor­ma­yan, sor­gu­la­ma­yan, sa­de­ce ken­di­si­ne söy­le­ne­ni yapan, Ata­türk'ü yok ­sa­yan ne­sil­ler ye­tiş­ti­recek bilim dışı eği­tim sis­te­mi­ne ge­çil­me­ye ça­lı­şıl­ma­sı­nı,
- Gerek iç ge­rek­se dış po­li­ti­ka­da,Ata­mı­zın “Yurt­ta barış, dün­ya­da barış” il­ke­si­nin tam tersi po­li­ti­ka­la­rın uy­gu­lan­ma­sı­nı,
- Tam ba­ğım­sız­lık için eko­no­mik ba­ğım­sız­lı­ğın ön koşul ol­ma­sı­na kar­şın,ül­ke­mi­zin büyük bir eko­no­mik kriz içine so­kul­ma­sı­nı asla kabul ede­me­yiz.
Ata­türk­çü Dü­şün­ce Der­ne­ği ulu­su­mu­zun ve va­ta­nı­mı­zın gü­ven­ce­si­dir. Özel­lik­le,üze­rin­de ya­şa­dı­ğı­mız top­rak­la­rın Ku­va­yı Mil­li­ye ru­huy­la ye­ni­den Türk va­ta­nı ya­pıl­dı­ğı 1919 yı­lı­nın 100. Yılı ve Der­ne­ği­mi­zin ku­ru­lu­şu­nun 30. Yılı ola­n­2019­yı­lın­da bize dü­şe­n kut­sal görev, Ata­mı­za ya­pı­lan sal­dı­rı­la­ra;Cum­hu­ri­ye­ti­mi­ze, de­mok­ra­si­mi­ze, dev­rim­le­ri­mi­ze, ulu­sal bir­li­ği­mi­ze,ül­ke­mi­zin hu­kuk­sal, eko­no­mik,si­ya­sal,sos­yal ve kül­tü­rel ya­pı­sı­na ­ve­ri­lecek za­rar­la­ra son ne­fe­si­mi­ze kadar karşı çık­mak ve izin ver­me­mek­tir.?En büyük güç kay­na­ğı­mız,Ulu­su­mu­zun tam ba­ğım­sız­lık ko­nu­sun­da­ki ka­rar­lı­lı­ğı ve KEMALİZM' dir.
Ay­rı­ca Muğla şu­be­le­ri ola­rak, bu özel yılda Genel Mer­ke­zi­miz­ce dü­zen­le­nen “Cum­hu­ri­yet Tır­la­rı Yol­lar­da” pro­je­si­ne en iyi şe­kil­de katkı sağ­la­na­cak­tır.
10. Yıl Mar­şı­mız­da “10 yılda on beş mil­yon genç ya­rat­tık her yaş­tan” de­nil­mek­te­dir. Şimdi biz de di­yo­ruz ki “100 yılda mil­yon­lar­ca Ata­türk­çü genç ya­rat­tık her yaş­tan”. İşte bu mil­yon­lar­ca her yaş­tan Ata­türk­çü genç sa­ye­sin­de Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti son­su­za kadar var ola­cak­tır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!