DATÇA KİGDER 'DEN SUAVİ KONSERİ
GÜNDEMDatça Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği'nden 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 83. yıl dönümü nedeniyle İlçemiz Limani Restaurant 'ta yemek ve Suavi konseri düzenliyor.
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimiyle kadınların ikdisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak 1930 yılında belediye seçimlerine, 1933'te muhtarlık seçimlerine katılma hakkı elde etmiş ve 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır.
Türkiye'de kadınların karar mekanizmalarına ve siyasal hayata etkin katılımı konusunda yapılan bu yasal değişiklikler, birçok Avrupa ülkesinden önce gerçekleştirilmiştir.
Türkiye'de 1934'te verilen seçme ve seçilme hakkı, Fransa ve İtalya'da 1946'da, İsviçre'de ise 1971'de tanınmıştır.
Bu yıl Türkiye'de “kadınlara seçme ve seçilme hakkı” tanınmasının 83. Yıldönümünü kutlanılacak.
KİGDER yönetim kurulu üyelerinin organizasyonluğunda düzenlenen kutlama gecesi' bugün 19:30 da Kargı yolundaki Limani Restaurant' ta (biletler aynı adresten temin edilebilebilecek) önce açık büfe yemek ve sonrasında Suavi konseri gerçekleşecek.
(Sebiha ARSLAN)
İlginizi Çekebilir