BEGİKAD SINIR KARTALLARI DATÇA' DA GÜVENLİK GÜÇLERİNİN YANINDA
GÜNDEMSebiha ARSLAN : BEGİKAD üyesi iki motosiklet sürücüsünün, sınırda görev yapan güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını göstermek için planladıkları 8 bin kilometrelik yolculuğu' nun bu günki durağı Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı, Datça Liman Başkanlığı ,Datça Gümrük Müdürlüğü Ve Deniz Limanları Büro Amirliği Oldu.
Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği Ankara (BEGİKAD) üyesi iki motosiklet sürücüsü, Jandarma Gazi Mehmet Kaplan (42) ve kamu çalışanı Ali Kaçar (45) sınırda görev yapan güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını göstermek amacıyla planladıkları 8 bin kilometrelik yolculuk için 24 Mayısta Anıtkabir'den çıkış yaptı. Sürücülerin 8 bin kilometrelik yolculukta ilk duraklarının Samsun olduğunu belirterek 4 Haziran rotaları Datça oldu. Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı, Datça Liman Başkanlığı ,Datça Gümrük Müdürlüğü Ve Deniz Limanları Büro Amirliğine moral motivasyon ziyareti ni gerçekleştirdi.
Mehmet Kaplan Gazetemize yaptığı açıklamasında şu cümleleri söyledi ''Bizler bu süreç içerisinde güvenlik güçlerimizin yanında moral ve motivasyon olarak ,şehitlerimiz ve gazilerimiz adına Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği bünyesinde ,sayın Genel Başkanımız İlker Bayramın direktifi doğrultusunda ,Türkiye'de ki sınırlardaki Kara ve Deniz bölgelerindeki bekleyen güvenlik güçlerimizi tek tek ziyaret ederek Ankara'dan aldığımız Al Bayrağımızı dalgalandırarak onlara moral ve motivasyon olarak ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.Hem Sahil Güvenlik Komutanlıklarımızı hem Polis Hareket Merkezlerimizi hem Jandarma ve Türk Silahlı kuvvetlerinde bağlı olan Kara Kuvvetlerimizin olduğu birlikleri tek tek ziyaret ederek bir nebzede olsa güvenlik güçlerimiz yanında Millet olarak ,Vatan olarak Beşiktaşlılar olarak, Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği olarak, onların yanında olduğumuzu bu maneviyatın bu değerin bu milli duyguların hassasiyetiyle yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Türkiye' de ilk olan bir projeyi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.Karadeniz Sahil Güvenlik noktalarını bitirdik,Doğu Anadolu Bölgesi Kara olan sınır bölgelerini bitirdik.Güney Doğu Anadolu Sınır Kapıları da dahil olmak üzere bütün güvenlik güçlerimizin ziyaretini gerçekleştirdik. Akdeniz deki Sahil güvenliklerimizi geçiş noktasıyla, Ege Bölgesi üzerinden devam etmekteyiz .Bu gün ki Rotamız Datça dada çok güzel karşılandık .Çok sevindirici ,çok gurur ,onur verici güzel şeylerle karşılaştık'' dedi.
Ali Kaçar ise sözlerine '' Gittiğimiz her birlik sınır bölgeleri sarılıp ciğerlerine sokmak istiyorlar bizi iyi ki geldiniz diye. Biz ayrılmak istiyoruz uğrayacak noktalarımız var, onlar bırakmak istemiyor bu durum bizi çok gururlandırdı çok mutlu etti . Çıkarken bu kadar beklemiyorduk, yolda bunları görünce daha bir ateşli oluyorsunuz ,keşke diyorsunuz daha geniş kapsamlı bir program ,proje yapsaydık. Elimizden geldiği kadar hediyeler götürmeye çalıştık.Malum motosikletlerle çıktığımız için büyük hediyeler vermek mümkün olmuyor '' dedi.
Kaplan ve Kaçar son olarak sözlerine şu cümleleri söyledi '' Gittiğimiz her yerde Çok güzel anlar yaşadık ,duygusal anlar gurur verici özverili zamanlar geçirdik. Allah onlara zeval vermesin. Allah onlara güç kuvvet versin ,onlar var olduğu sürece biz bu ülkede rahatız, bizim huzurumuz ,bizim refahımız onlar sayesinde. Bir kez daha görerek anlayarak Milli duygular çerçevesinde yaşayarak bunu daha iyi gördük .
Devletimizin kapısı, Güvenlik güçlerimizin kapısı bütün halkına açık biz bunu gördük bunu yaşadık.Datça ' nın misafirperverliği için ayrıca teşekkür ederiz bizleri onure ve mutlu ettiler .
Anıtkabirden aldığımız , 8 bin kilometre 19 gün dolaştıracağımız Sancağımızı Türk Bayrağımızı,12 Haziranda inşallah kazasız belasız Vodafone Arena Parka a giriş yaparak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a teslim edeceğiz'' dedi.
İlginizi Çekebilir