LAÇİNNN
s
Muğla
29 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

SU PATLAĞI’DA ,PAHALILIĞI’DA ACITMAYA BAŞLADI !! ALT VE ÜST YAPI SORUNU MAHALLELİYİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

SU PATLAĞI’DA ,PAHALILIĞI’DA ACITMAYA BAŞLADI !! ALT VE ÜST YAPI SORUNU MAHALLELİYİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
Sebiha ARSLAN - MUSKİ' nin fiyat artışı Yıllık Ülke Enflasyonunu geçti !!!İskele mahallesi, 282 – 283 sokak, İskele Mezarlığı ve İmam hatip okulunun bulunduğu mevkide alt ve üst yapı yetersizliği nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, yetkilileri göreve davet etti.'' Günlerdir patlak boru nedeniyle temiz su heba oluyor. MUSKİ gelip onarıyor, ertesi gün tekrar patlıyor. Bir sonraki gelişi 15-20 günü buluyor. Yollarımız toprak yol . Kışın çamurdan, yazın tozdan bıktık. Bölgenin alt yapısı yok. Sürekli Foseptik taşmaları yaşıyoruz. Vidanjör ücreti çok yüksek. Bazı kalabalık aileler ödeme güçlüğü çekiyor. Defalarca Datça Belediyesine ve Büyükşehir'e bildirdik, imza topladık, dilekçe sunduk , rica ettik ama şifa bulmak için geldiğimiz Datça' da maalesef kötü kokular içinde yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Artık birileri sesimizi duysun, sorunlarımız çözülsün istiyoruz '' dedi.

 

Su patlağının bulunduğu alanda toplanan bir grup mahalle sakinlerinden 60 yaşındaki Emet Değirmenci yaptığı açıklamada''  Yıllardır  foseptik sorunumuz var. Datça'ya hastalıklarımdan iyileşmek  için taşındım. Ama her 20 günde -30 günde  vidanjörün başında, foseptik  yeterince çekildi mi diye kontrol etmekten, solunum yolu hastalıklarım daha da ilerledi. Altyapı sorunlarının çözümlenmemesi ve böyle bir yerde oturmak zorunda kalmamız, mahallemizdeki farklı arkadaşlarımızın da değişik sağlık sorunlarını artırdı. Çocuklarımızı sokakta oynamalarına müsaade edemiyoruz. Sinek, böcek ve pis su nedeniyle. Az ilerimizde  öğrenci yurdu  ve İmam Hatip Anadolu Lisesi bulunuyor. Kanalizasyon sorunu ile ilgili olarak geçtiğimiz Ocak-Şubat aylarında 120 ' ye yakın imza topladık.   Dilekçe ile Datça Belediyesi'ne ve Muğla Büyükşehir Belediyesine  verdik. Ayrıca, sorunu CİMER' e yazanlar da oldu. Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP İlçe Başkanvekili Av. Ali Kurt ve CHP Grup Başkan vekili Can Canbey' i ziyaret edip sorumuzu anlattık. Yazılı ya da sözlü verilen cevaplar, "sorunu biliyoruz ama çözmek için şu an kaynak yok", Aralık ayında yapılacak Muğla Büyükşehir Belediyesi yatırım programı içerisine aldırmaya çalışacağız'' denildi.
Halbuki biz bu sorunlarımız giderilsin diye, çevre ve temizlik  vergimizi ödüyoruz, Türkiye' nin en yüksek fiyatlı suyunu  ödüyoruz.  

67 yaşındaki Hasan Tokgöz ise yaptığı açıklamada ''Aslen Sivaslıyım. Ama Sivas'ın bırakın mahallelerini, köy yolları bile kilit taş ve asfalttır. Alt yapı sorunu yoktur. Datça Türkiye'nin gözbebeği ve turizmde önemli bir yerde. 120 km Mavi Bayrağa sahip sahili var. Denizden gelip bu mahallede foseptik kokusu ve tozun içerisine giriyoruz. Camlarımızı açamıyoruz. Odalarımızın içerisine kadar her yer toz. 13 yıl önce park yapacaklardı. Söz vermişlerdi. Allah var 5 yılda bir kışın gelip ölçüm yapıyorlar. Sonra, gidiş o gidiş'' dedi.

44 yaşındaki Şakibe Aydemir ise yaptığı açıklamada  “Bu mahallede oturmaktan hiç memnun değilim. Nefes alamama sorunum var.  Foseptik kokusundan çok rahatsızım. Bazen hastanelik oluyorum. İlaç kullanıyorum. Acile gitmekten ve orada ilaçla, serumla nefesimi açmaya çalışmalarından bıktım. Sürekli foseptiği çektiriyoruz. Bu nedenle, mahallenin altyapısının bir an önce yapılmasını  istiyorum ''dedi
‘’İMAR VARSA  ALTYAPIDA OLMALIDIR’’
55 yaşındaki Hüseyin Görpunar , yaptığı açıklamada ''Bir yerde imar varsa  belediye o yerde alt yapı sorunlarını çözmüş olması gerekiyor. Altyapı sadece kanalizasyon değildir, yol, elektrik, su vb. buna dahildir. Görüşmelerde, belediye şöyle bir gerekçe söylüyor; nüfusunuzu buraya alın, kaynak aktarılsın. Yada topu Muğla Büyükşehir'e, Muğla Büyükşehir de Devlete atıyor. Oysa, imara açılan bir yerde belediye kendine düşen emlak vergisinin tahsilatını yapıyorsa, buradan elde ettiği gelir ile asgari düzeyde de olsa hizmetleri yerine getirebilir. Sadece emlak vergisi de değil, tabela vergisi, çevre temizlik vergisi, atık su vergisi gibi bir çok geliri var Belediyenin ayrıca  hizmeti götürürken, ayrıcalıklı kesimlerin  olduğunu düşünüyoruz. Örneğin Burgaz bölgesi gibi ''
12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi  Ümran Aydemir ise "Okula giderken çok zorluk çekiyoruz. Bu pis kokulu ve sinekli yollardan geçmemiz sorun oluyor. Mahallede  sürekli hastalanmalar olduğu için arkadaşlarımızla sokakta oyun oynayamıyoruz. Camlarımızı  açamıyoruz. Annem  15 günde bir hastaneye gidiyor. Sokaklar hijyen açısından çok kötü. Yetkililer bizim özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Onların yüzünden sokakta oyun oynayamıyoruz. Lütfen mahallemizi tozlu ve  çamurlu yoldan, pis kokudan kurtarın" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!