MUĞLA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI
Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanunun Ardından Muğla Genelinde 'Kentsel Dönüşüm' Başladı.
Van depreminin ardından gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde, Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı. Başvuruların çoğu Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Marmaris, Datça, Bodrum ve Milas'tan geldi.
TURİSTİK İLÇELERDE
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde yapılan başvuruların çoğu turistik tesislerden gelirken, Bodrum'da eski bir otelin 15 bloku, 30 bağımsız bölümü ve müştemilatı ile birlikte, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleştirildi.
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında binaların yıkımı esnasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Fevzi Altınsoy eşlik ederken, başvuruların inşaat yasağının kalktığı kış döneminde yoğunluk kazandığı açıklandı
.
FETHİYE İLK SIRADA
Muğla genelinde kentsel dönüşüm için en fazla başvuru 192 ile Fethiye'den gelirken, Marmaris'te 83, Milas'ta 62, Bodrum'da 24, Menteşe'de 22, Datça ve Yatağan'da 4, Köyceğiz'de 3, Dalaman'da ise 2 başvuru yapıldı. Toplam 396 başvuru içinde bin 100 bağımsız bölüm, 810 daire ve 290 iş yeri bulunuyor. Kış dönemi olması nedeniyle, çoğunun yıkımının gerçekleştiği açıklandı.
YIKIMI KENDİLERİ YAPI
YOR
Kentsel dönüşüm için başvuru yapan bina sahipleri, yıkımı
kendileri yaptırıyor. Belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yetkililer, büyük ölçekli yıkımlarda hazır bulunuyor.
Ruhsatlarını yenileyen mal sahipleri, bina alanının arsaya dönüşmesinin ardından, yeni ruhsatları ile inşaata başlıyor. İnşaat yapım esnasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kredi desteği sağlanarak, kredinin yüzde 4'lük dilimi üstleniliyor.
KİRA YARDIMI
Kentsel dönüşüm için başvuru yapan vatandaşlara Bakanlık kira yardımı da sağlıyor. Bakanlık tarafından Muğla için aylık 590 TL kira yardımı belirlenirken, 79 vatandaşın kira yardımı aldığı öğrenildi.
3 FİRMAYA YETKİ BELGESİ VERİLDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6306 sayılı kanun kapsamında Riskli Yapıların Tespiti için Muğla'da 3 firmaya yetki belgesi verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, firma yetkililerinden çalışmalarında titiz ve güvenilir olmalarını istedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.