DATÇA'DA YILIN KONSERİ

Rıza EZER - M.Emin BERBER : Yarın akşam Hızırşah yolu üzerindeki tarihi kilisenin (Hızırşah Kültürevi) büyülü atmosferi, son yılların en önemli sanat olayına ev sahipliği yapacak. Saat 21.00'de başlayacak konser ya da dinleti, bir sanatçı “dayanışması” ve Mustafa Erol için bir “jübile” niteliği taşıyor... Yarınki konser sonrasında Mustafa Erol, “Yetmemiş" isimli şiir kitabını da imzalayacak.
Bu özgün dinletinin özeti; TRT Ankara Radyosu'nda solist olarak görev yapan Mustafa Erol'un (Mus Erol) 1977 yılından bu yana dağarcığındaki 36 yıllık birikimi diyebiliriz... Sözleri, evrensel ozanlarımızdan¸ Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ömer Hayyam, Hafız-ı Şirazi, Ecin Okçuoğlu, Sevgi Doğan ve Metin Altıok'a ait olan bu dinletiyi, Bakü Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitim alan, besteci, söz yazarı, operet aktivist, yorumcu ve Datça Müzik Topluluğu'nun kurucusu olarak tanıdığımız Şela Alieva güzel sesiyle size ulaşacak.Alieva ce Erol ikilisine piyanosu ile Belarus Mogilev Koleji'nde müzik eğitimi alan Misk Üniversitesi'nde Sanat Tarihi okuyan; piyanist, müzikolog, piyano eğitimcisi İnna Yakutova eşlik edecek. Konser süresince Şela Alieva 7, Mus Erol 4 eser seslendirecek. İnna Yakutova ise 1 şarkı ile ikiliye destek verecek..
SELA ALİEVA HAKKINDA
Bu dinletiye kısaca bir sanatçı dayanışması ve yılları TRT'de geçen deneyimli sanatçı Mus Erol'un birikimini sizlerle paylaşması diyebilirsiniz... Konserde Şela Alieva'yı dinlerken, gözlerinizi kapatmanızı öneririz. Güzel sanatçı sizi Joan Baez ve Edith Piaf ile buluşturacak. Şela'nın sesi ve yorumunda, özgürlük ve insan hakları için yazılan şarkıların vazgeçilmez sesi olan Joan Baez'i bulacaksınız. Benzer cenderelerden geçen Alieva ve Baez, faşizme karşı savaş karşıtı duruşları, insan hakları, şiddet karşıtı, çevre konularında tükenmeyen aktivist hareketleri ile kalbinizde yer tutacak. Alieva'nın Piaf'a benzerliğini de unutmayalım. Yaşamı acılarla dolu olan Alieva da, acılardan beslenen Edith Piaf gibi bir “kaldırım Serçesi” misali, yüreğinizin derinliklerinde kanat çırpacak. Alieva'yı dinlerken, Edith Piaf'ın şu şözlerini bir kez daha kalplerimizde hissedeceğiz: Şöyle diyor Piaf: “Ben hep, herşeyi sonuna dek, sevgiyle yaşamayı seçtim. Ölüm benim için ürkütücü bir şey değil. Ben ancak, şarkı söyleyemediğim zaman ölürüm. Tüm zorlukları sevgiyle aştım.”
Şela Alieva, yaşayan bir Edith Piaf ve günümüzde ülkemizin Joan Baez'i dir.
Şela Alieva'nın dünya çapında bir sanatçı olmasının önündeki en büyük engel, O'nun Türkiye gibi bir ülkede bu işi yapmaya çalışıyor olmasıdır diyebilirim...
MUSTAFA EROL NE DİYOR
Yarın akşamki dinletinin düzenleyicisi Mustafa Erol'un görünen yüzünden daha çok görünmeyen yüzü önemli bizce... Mütevazi sanatçı, 150 bestesinin olduğunu anımsattığı konuşmamızda özetle; “Edebiyatla yakından ilgiliyim. Şiirlerin içinde gizli bir müzik vardır. Ben bir müzisyen olarak bunu ortaya çıkarmaya çalıştım. Bir noktaya gelmek, kendimi kanıtlamak gibi gibi bir hedefim yok. Ben kendi kurumumda da bunu bir görev olarak zaten yıllarca yapıyordum. Şela Hanım, bu eserlerimi hiçbir beklentisi olmaksızın sırtlamayı, ifade etmeyi göze aldı. Bu benim için çok önemli. Kendisine teşekkür ediyorum.”
SANATÇILARI TANIYALIM
MUSTAFA EROL : Ankara Devlet Konservatuarı'nda okudu. TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu'nda çalıştı. Sanata Saygı Derneği, Datça Koro Eci kurucusu. Gezici Sanat Bayramları düzenliyor.
ŞELA ALİEVA: Bakü Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitim aldı. Besteci, söz yazarı, operet akticisti, yorumcu. Datça Müzik Topluluğu'nun kurucusu.
İNNA YAKUTOVA: Belarus Mogilev Koleji'nde müzik eğitimi aldı. Misk Üniversitesi'nde Sanat Tarihi okudu. Piyanist, müzikolog, piyano eğitimcisi
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.