‘’SYMPOSİA KNİDİA’’ İLK SEMPOZYUMU İLE KÜLTÜR VE SANAT SEVERLERİ BEKLİYOR
GÜNDEMSebiha ARSLAN: Symposia Dadia, Knidos ve Datça' da başta kadın olmak üzere görünmeyen değerleri sanat aracılığı ile görünür kılmaya katkı sağlamak üzere projelendirilen ve AB destekli CultureCIVIC: Kültür ve Sanat Programı tarafından hibe almaya hak kazanan, Symposia KNIDIA 'nın ilk sempozyumu, 9 Mart Cumartesi günü Hızırşah Kültür Evinde saat 15:00 ile 17:30 saatleri arasında 'Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Knidos Kazı ve Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı tarafından, Knidos kazı tarihi anlatımı ve son dönem buluntular üzerinden kazı ve yüzey araştırması çalışmalarını değerlendirecek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Knidos Kazı ve Araştırmaları ekip üyesi Doç. Dr. Güray Ünver ise, Knidos' ta Demeter kültünü merkeze alarak, Knidoslu kadınların günlük yaşamları ve inanç dünyaları konusunda değerlendirmelerde bulunacak. Etkinlikte ayrıca Datça Flüt Topluluğunun Flüt konseri gerçekleşecek.
Yapılan açıklamada ''Symposia Dadia, Knidos ve Datça'da başta kadın olmak üzere görünmeyen değerleri sanat aracılığı ile görünür kılmaya katkı sağlamak üzere Revisibility: Datça Aphrodite kapsamında projelendirilmiştir. Çalışma, AB destekli CultureCIVIC: Kültür ve Sanat Programı tarafından hibe almaya hak kazanmıştır. Symposia Dadia projesinde iki temel faaliyet bulunmaktadır. Birincisi; Knidos, Aphrodite Knidia heykeli ve Aphrodite kültü hakkında günümüze yansımaları da kapsayan 3 sempozyum düzenlemektir. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek her bir sempozyuma kültür-sanat etkinlikleri eşlik ediyor.
Proje kapsamındaki ikinci faaliyet ise, 1970'lerde yarımadada gerçekleşen Knidos festivalleri ruhunu yeniden canlandırmayı hedeflemektedir.
Bu çerçevede 'Symposium Knidia' başlıklı ilk sempozyum 9 Mart tarihinde gerçekleşiyor ve 'Knidos kazı ve araştırmaları' ele alınıyor. Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Knidos Kazı ve Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı, Knidos kazı tarihini anlatacak, son dönem buluntular üzerinden kazı ve yüzey araştırması çalışmalarını değerlendirecektir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Knidos Kazı ve Araştırmaları ekip üyesi Doç. Dr. Güray Ünver ise, Knidos'ta Demeter kültünü merkeze alarak, Knidoslu kadınların günlük yaşamları ve inanç dünyaları konusunda değerlendirmelerde bulunacaktır''.
İlginizi Çekebilir