© DATÇA HABER

O TEPKİ GELDİ!.

Sebiha ARSLAN: Cumhuriyet Meydanında Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, (20.10.2024) Atık Su Arıtma Tesisinde meydana gelen patlak sonucu denize atık su akmış, çevreye yayılan pis koku ve tamiri 2 güne yayılan boru patlağında, yaklaşık 22 saat İskele mahallesinde su kesiği meydana gelmişti. Datça'daki Kumluk esnafı ve vatandaşlar ise arıtma tesisi konusunda uzun süredir sürdürdükleri rahatsızlıklarını dile getirerek, kokudan dolayı müşteri kaybı yaşadıklarını ve çevrecilerin seslerini duymadıklarını ifade ettikleri konuşmasında ‘’ Datça'nın en güzel yerinde zaten bu arıtmanın işi ne. Kokudan duramıyoruz, haliyle müşterilerimizde bu kokuda oturmak istemediği için gelmiyorlar. Datça'ya, esnafa yapılan bu zulüm bitsin artık. Bütün yaz çevreciler, burada eylem yapıyorlardı. Sabahtan beri hiç bir çevreciyi burada göremedik. Biz masamızı, sandalyemizi şezlongumuzu kaldırırız da, bu utancı, çevreciler nasıl kaldırır göreceğiz " denilmişti. Halk ve Esnafın Serzenişine ‘’Şezlongsuz Datça İnisiyatifi’’ sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunarak ‘’Belediyeleri Göreve Davet Ediyoruz!’’ açıklamasında bulundu .

Açıklamada şu ifadeler yer aldı  ‘’Datça'da, 20.10.2024 tarihinde meydana gelen Kumluk su terfi istasyonu arızası; hem ciddi ekolojik sorunlar yaratmış, hem de 15 saati aşkın süredir tüm Datça'nın susuz kalmasına neden olmuştur. Datça Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ' nin temel görevlerinden birisi, suyun doğal kaynaklarına, doğaya, denize zarar vermeden halka sağlıklı, içilebilir su sağlamaktır. Bu aynı zamanda, temel bir anayasal haktır. 
Su demişken aklımıza geldi, soruyoruz. Yıllardır değişmeyen, kanserojen olduğu artık herkesçe bilinen asbestli temiz su boruları konusunda Datça Belediyesi'nin ne yaptığını merak ediyor ve Datçalıların bu konuda bilgilendirilmesini talep ediyoruz. 
Datça Belediyesi, kenti ilgilendiren pek çok diğer sorunda da olduğu gibi, şu sorun MUSKİ' nin,  bu sorun Büyükşehrin, ya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı' nın sorunu diyerek sevk zinciri işletip, görevini ihmal etmektedir. Peki siz belediye olarak, Datçalıların, Datça halkının sorunları karşısında ne yapıyorsunuz? Yarımadanın su sorunu ortadayken, ilk arızada halka "daha az su kullanın" önerisinde bulunmak bir çözüm müdür? 
Şezlongsuz Datça İnisiyatifi olarak, doğal ve tarihi varlıklarımızı koruma ve halkın temel insani gereksinimlerini sağlama konusunda, Datça Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni, bir kez daha görevlerini yapmaya davet ediyoruz.: 
Şezlongsuz Datça inisiyatifi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER