© DATÇA HABER

ÇO­CUK­LA­RA AKDENİZ FO­KU­NUN KO­RUN­MA­SI VE ÖNEMİ AN­LA­TIL­DI

Sebiha ARSLAN : Datça'da ana­oku­lu ve il­köğ­re­tim öğ­ren­ci­le­ri­ne nesli tü­ken­me teh­li­ke­si al­tın­da bu­lu­nan Ak­de­niz fo­ku­nun yaşam alan­la­rı, ko­ru­ma ça­lış­ma­la­rı ve yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar hak­kın­da eği­tim ve­ril­di.

Doğa Ko­ru­ma ve Milli Park­lar 4. Bölge Mü­dür­lü­ğü ile Su­al­tı Araş­tır­ma­la­rı Der­ne­ği Ak­de­niz Foku Araş­tır­ma Grubu ara­sın­da im­za­la­nan "Muğla İli Ak­de­niz Foku Tür Eylem Planı İzleme Uy­gu­la­ma Fa­ali­ye­ti" kap­sa­mın­da 9 gün­lük saha ça­lış­ma­sı yü­rü­tül­dü.

Hedef türün, Datça kı­yı­la­rın­da iz­le­ne­rek po­pü­las­yon­la­rı­nın ve da­ğı­lım­la­rı­nın araş­tı­rıl­ma­sı ile türün nes­li­ni teh­dit eden fak­tör­le­re karşı ön­lem­ler an­la­tıl­dı.Ça­lış­ma­lar­da ço­cuk­la­ra Ak­de­niz fok­la­rı­nın genel özel­lik­le­ri, bes­len­me­le­ri, üre­me­si, ko­run­ma­sı ve ko­ru­yu­cu ted­bir­ler hak­kın­da bilgi ve­ri­le­rek Ak­de­niz fok­la­rı­nın ta­nı­tı­cı ma­ter­yal­le­ri da­ğı­tıl­dı.

Dün­ya­da 600-700 ara­sın­da, Tür­ki­ye kı­yı­la­rın­da ise 100 kadar Ak­de­niz fo­ku­nun ya­şa­dı­ğı bi­li­ni­yor. Nesli teh­li­ke al­tın­da bu türün ko­run­ma­sı için ise ül­ke­de ça­lış­ma­lar yü­rü­tü­lü­yor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER