MUTSO'DAN İŞLETMECİLERE EĞİTİM DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
YAŞAMGeçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde MUTSO (Muğla Sanayi ve Ticaret O-dası) tarafından işletmecilere bilgilendirme konferansı düzenlendi.
MUTSO tarafından İlçemizde düzenlenen; işletmeciler için “pazarlamada inovasyon ve yeni çalışmalar” adlı bir bilgilendirme konferansında MUTSO Akademik Danışmanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Öğretim görevlisi olan sayın Profesör Doktor Mehmet Marangoz'un sunumlarıyla işletme sahiplerine ve işletme açmayı düşünen kursiyerlere inovasyon ve yenilenme ile ilgili bilgileri verildi.
Sabah saat 09:00'da başlayıp 13:30'da bir saat mola vererek 14:30 başlayarak
16:30'da son bulacak şekilde 6 saat süren konferansta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Profesör Doktor Marangoz'un eşliğinde Kadın girişimciliği adına oluşturulan 40 kişilik bir kabilenin de katıldığı konferansta sıcak ve samimi dakikalar yaşandı.
Profesör Doktor Marangoz Pazarlamanın önemi hakkında yaptığı açılış konuşmasında “Dünyanı geldiği
bir nokta var ki; Herkes her şeyi üretiyor. İyi yada kötü bir şekilde üretim yapılıyor fakat yapılan üretimdeki mal pazarlanamayınca işletmeler iflas ediyor. İşte inovasyon ve yeniliğin değeri burdan anlaşılyor.
Pazarlamadaki yeniliklerle işletmeler ürettiği malı tüketiciye bir şekilde ulaştırılması sağlanıyor. Bu sebepten ötürü MUTSO tarafından işletme sahiplerine ve işletme açacak olan insanlara bu kurslar veriliyor,” şeklinde açıklamalarıyla verilen konferansların işletme sahipleri için önemini anlattı.
İlerleyen saatlerde Sındı Tarım ve Hayvancılık kooperatifi başkanı bir açıklamada bulunarak işletmeler arasındaki rekabetin Kayıt dışı mallarla güçlendiğini ve yerli üreticinin binbir emek
ve zorlukla yetiştirdiği malın vergi usulüne göre adaletsiliğinden ve yabancı ülkelerden Ülkeye giren malın kayıt dışı kaçak ürünler şeklinde rekabeti zorlaştırdığını ve yerli üreticinin elini kolunu bağladığını belirtti.
Çözümün Pazarlam olduğunu belirten Dr.?Marangoz o zaman üretilen malın bir şekilde Pazar yelpazesini genişleterek geniş kitlelere ulaştırmanın gerektiğini belirtti ve bu gibi reklam ve Pazarlama işlerinde KOSGEB ve GEKA desteğinden faydalana bileceklerini belirtti.
Öğle molasının ardından 14:300'da tekrar eden Konferansta İşletmeciler arasındaki sıcaklık ve samimiyet dikkat çekerken bu konferansların işletmeciler için değerli olduğu yinelendi.İlerleyen zamanlarda Konferans'a katılan Türk Halk Müziği ses sanatçısı Birgül hanımın seslendirdiği iki parça ile neşeli dakikalar yaşandı.Kısa süreli bir eğlenceden sonra konferansa devam edildi.?Konferansın sonlarına doğru işletmecilere reklam ve pazarlama konusunda internet ve yapılabilecekler hakkında bilgiler verildiAlınan bilgilere göre konferansın ikinci ayağının 1 Mayıs günü yapılacağı ve
tüm esnaflarımızın (işletmecilerimizin) davetli olduğu bildirildi. Konferans sonrası muhabirimize bir açıklamada bulunan Marangoz İşletmelerin böyle bir bilgilendirme konferansına ihtiyacı olduğunu ve bu konferanslar sayesinde işletme sahiplerinin pazarlama üzerinde bilgisi arttırılarak inovasyon (yenilik) önemsetilmesi sağlanmış oluyor dedi.
Yapılan planlamalara göre iki bölümden oluşacak konferansının ilk bölümünün bu gün yapılığını ve ikinci bölümünün ise 01 Mayıs Cuma günü yapılacağını ve ardından kursu bitirme belgelerini kursu bitiren işletmecilere verileceğini bildirdi.Günümüz gelişen ve üreten bilgisayar çağının piyasa değerlerinde Pazar oranına göre işletmenin ayakta kalabilmesi için kendini yenileyebilmesi gerektiği ve reklam bazında ürünün pazarda ilgilendirilmesi gerektiğinin şart olduğunu ve pazarlama konusunda yeni tekniklerin konuşulduğu samimi ve nazih bir konferans şeklinde düzenleneceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir