© DATÇA HABER

DATÇA'DA TAŞ HEY­KEL SEM­POZ­YU­MU

Ulus­la­ra­ra­sı Kni­dos Kül­tür ve Sanat Aka­de­mi­si (UKKSA) ile Datça Be­le­di­ye­si'nin iş­bir­li­ğin­de Kni­dos 1. Ulus­la­ra­ra­sı Taş Hey­kel Sem­poz­yu­mu dü­zen­len­di.

1. Ulus­la­ra­ra­sı Taş Hey­kel Sem­poz­yu­mu'nun açı­lış tö­re­ni­ne Datça Kay­ma­ka­mı Vehbi Bakır, CHP'li Datça Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar, UKKSA Baş­ka­nı Nev­zat Metin ve sa­nat­se­ver­ler ka­tıl­dı. Ese­na­da Kül­tür ve Sanat Parkı'nda 10 Ekim ta­ri­hi­ne kadar sü­recek olan sem­poz­yu­ma, Tür­ki­ye'den 15, Rusya'dan 2, Azer­bay­can'dan 1, Ro­man­ya'dan 1 ve Su­ri­ye'den 1 olmak üzere top­lam 20 hey­kel­tı­raş ka­tı­lı­yor. Sem­poz­yu­ma ka­tı­la­cak olan sa­nat­çı­la­rın, park için­de 20 gün bo­yun­ca ya­pa­ca­ğı ça­lış­ma­lar, sa­nat­se­ver­ler ta­ra­fın­dan iz­le­ne­bi­lecek.
UKKSA Baş­ka­nı Nev­zat Metin açı­lış kok­tey­lin­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, "Ül­ke­miz­de hey­ke­lin ana yurdu bu top­rak­lar­da bu­lu­nan ta­ri­hi antik kent Kni­dos'tur. UKKSA ola­rak bu ge­le­ne­ği bu­ra­da ya­şat­mak is­ti­yo­ruz" dedi. Datça Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar ise ko­nuş­ma­sın­da, Datça'nın doğal gü­zel­lik­le­ri­nin yanı sıra ta­ri­hi zen­gin­li­ği ile ül­ke­mi­zin çok ender yö­re­le­rin­den biri ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, "Kni­dos, bin­ler­ce yıl önce bu top­rak­lar­da sa­na­tı ve sa­nat­çı­yı bün­ye­sin­de ba­rın­dı­ran bir ta­ri­hi ken­ti­miz­dir.
Datça bu ta­ri­hi geç­mi­şi­ne ya­kı­şır bir şe­kil­de sanat ve sa­nat­çıy­la her zaman iç içe ol­muş­tur. Ulus­la­ra­ra­sı Kni­dos Kül­tür ve Sanat Aka­de­mi­si de bunun en güzel ör­ne­ği­dir" diye ko­nuş­tu.

Datça Kay­ma­ka­mı Vehbi Bakır da Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün, 'sa­nat­sız kalan bir mil­le­tin hayat da­mar­la­rın­dan önem­li bir ta­ne­si kop­muş de­mek­tir' sö­zü­nü ha­tır­la­ta­rak, "Bizim de temel he­def­le­ri­miz­den bir ta­ne­si; ço­cuk­la­rı­mı­za, genç­le­ri­mi­ze, in­sa­nı­mı­za sa­nat­çı du­yar­lı­lı­ğı ka­zan­dır­mak­tır. Bu tür et­kin­lik­le­ri, her­ke­sin sa­nat­la ta­nış­ma­sı­nın bir ve­si­le­si ola­rak gö­rü­yo­rum. Sa­na­tın ken­di­si çok önem­li ol­du­ğu kadar, or­ta­ya çıkan eser­le­rin tak­dir edil­me­si de bir o kadar önem­li­dir.

Bu ne­den­le, in­san­la­rı­mı­zın bu tak­dir ede­bil­me ka­bi­li­ye­ti­ne sahip ol­ma­sı için de bu tür et­kin­lik­le­re büyük ih­ti­yaç var­dır" dedi.dha

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER